MARIBOR: Zgodba mestnega redarstva drugačna

Tudi mi pred nekaj dnevi objavili sliko kazni, ki jo je prejel voznik reševalnega vozila v Mariboru. Predstavljena je bila ena plat zgodbe, o drugi so za spletni portal Maribor24.si danes spregovorili na mestnem redarstvu.

Voznik reševalnega vozila iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica je v Mariboru, pred zdravstvenim centrom, od redarstva prejel kazen za napačno parkiranje. Na facebooku je zapisal, da je prejel darilo Miklavža. “Hvala gospod redar za kazen,” je zapisal voznik reševalnega vozila. Do Lavričeve ulice v Mariboru, kjer deluje ambulanta za medicinsko diagnostiko, terapijo in tehnologijo, je pripeljal pacienta. Pred ambulanto je očitno narobe parkiral, česar se tudi zaveda. “Vem, naredil sem prekršek, kazen moram poravnati iz svojega žepa v dobro pacienta. Vi pa vseeno ne boste obogateli. Ne pozabite, morda ste mladi , polni energije ampak vedite vsak od nas bo enkrat rabil zdravstveno pomoč. Tudi jaz jo bom potreboval. Upam , da nas bodo tudi takrat reševalci pripeljali do vrat ambulante in s svojim denarjem plačali kazen zaradi takšnih vam podobnim,” je zapisal na svojem družbenem omrežju.

Simbolična slika: foto: Maribor24.si

V svojem zapisu se je čudil, da tudi napisi na vozilu, da gre za ZD Slovenska Bistrica ne pomenijo nič. “Sigurno se nisem pripeljal v Lavričevo na kavico. Sram vas je lahko za takšno potezo in malo se zamislite nad svojim našopirjenim dejanjem,” je nadaljeval reševalec.

Upam, da boste o tej kazni dodatno premislili pred mojim plačilom (imam namreč 8 dni časa), če je bila zares potrebna in ustrezno reagirali,” je še zapisal na svojem družbenem omrežju.

Simbolična slika; foto: Maribor24.si

Zgodba mestnega redarstva drugačna

Vendar pa je zgodba, ki prihaja iz Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor, drugačna. “Ni šlo za voznika reševalnega vozila, prav tako vozilo ni melo ustrezne parkirne kartice,” pojasnjujejo ter dodajajo, da je redar na terenu zaznal osebno vozilo, ki je bilo nepravilno parkirano na pločniku in je oviralo pešče ter promet. “Vozilo je bilo brez ustreznih oznak, ni bilo videti potrebne parkirne karte, torej ničesar, kar bi dalo vedeti, da gre za prevoz pacienta,” so razložili pri mestnem redarstvu.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: