MARIBOR: Gostinec Arsenovič uspešno zajadral v politične vode

V volilno tekmo se je vključil v zadnjem trenutku in že v nekaj dneh zbral zadostno število podpisov občanov, piše Maribor24.si.

Foto: Maribor24.si

Podjetnik Saša Arsenovič, ki je postavil na noge več gostinskih zgodb v središču Maribora, je uspešno zajadral v politične vode. 52-letni nekdanji teniški igralec je kot kandidat SMC uspel na letošnjih volitvah premagati naprej vseh 18 drugih kandidatov za župana Maribora, v drugem krogu pa še nekdanjega župana Franca Kanglerja.

Volilna udeležba drugega kroga županskih volitev v Mariboru, 2. decembra, je bila do 21.15 ure, 47 odstotna. Od 90.609 volilnih upravičencev jih je glasovalo 42.587. Do 21.15 ure je bilo preštetih večina glasov. Na županski stolček bo sedel Saša Arsenovič, ki je prejel 57,90 odstotkov glasov – 24.465. Franc Kangler je prejel 42,10 odstotkov – 17.786 glasov.

“Moje prioritete so vedno ljudje, saj le ljudje lahko delajo dobre projekte,” je povedal Arsenovič. Foto: Maribor24.si

Kategorije

Oznake

Oznake ločite z vejicami

Prikazna slika

Yoast SEO

SEO title preview:

MARIBOR: Gostinec Arsenovič uspešno zajadral v politične vode – VideoSvet.net

Url preview:

videosvet.si › maribor-gostinec-arsenovic-uspesno-zajadral-v-politicne-vode

Meta description preview:

Please provide a meta description by editing the snippet below. If you don’t, Google will try to find a relevant part of your post to show in the search results.

Sharing

Disable Wpdevart facebook comment

 

Sassy Social Share


Standard sharing
Ad Inserter Individual Exceptions

No individual exceptions enabled for posts.

Default insertion for posts for each code block can be configured on Ad Inserter Settings page – selection next to Posts / Static pagescheckbox.
Default value is blank and means no individual exceptions (even if previously defined here).
Set to Individually disabled or Individually enabled to enable individual exception settings on this page.
For more information check Ad Inserter Exceptions.

Kako bo razmejil svoje posle zaradi nove funkcije?

Njegova uradna razlaga je bila, da bo tako v primeru izvolitve za župana lažje sodeloval z državo in črpal sredstva EU, a je bil to tudi prvi znak, da ni vešč političnih igric. Okorno je deloval tudi v besednih dvobojih s politično bolj izkušenimi tekmeci. Ti so ga med drugim poskušali dotolči z različnimi obtožbami, kot sta domnevno plačevanje delavcev na črno in prezadolženost, najbolj nenavadno pa je bilo obujanje zgodbe izpred 20 let, ko naj bi enemu od natakarjev odgriznil del prsta.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: