Mali otroci lahko le sanjajo o darilih treh dobrih mož

Redko kdo se zamisli nad tem, da tudi pri nas najdemo ljudi, ki živijo pod pragom revščine, stisnjeni na rob preživetja, v svetu, kjer imamo luksuz in neomejene možnosti na dosegu roke. “Pri prebiranju in brskanju po spletu, sem naletel na intervju, objavljen v časopisu Delo. Zgodba me je močno pretresla, zato sem se takoj odločil, da vam jo predstavim”, je trdno odločen novinar našega portala. 

Foto: Tadej Regent
Foto: Tadej Regent, Delo.si

Družina, ki je bolečino revščine občutila na lastni koži, prihaja iz Cirkulan na severovzhodu Slovenije. Živijo v nedokončanem domu, stisnjenem v strm breg. Trije otroci Andreja, Leon in Aljaž živijo z mamo Natalijo. Pred dvema letoma so izgubili očeta Marjana Plošinjaka. Natalija je brez rednih dohodkov. Otroci dobivajo 80 evrov pokojnine po očetu, prav toliko Natalija vdovske pokojnine. Otroški dodatki doprinesejo nekaj k proračunu, vendar še zdaleč dohodek ne dosega preživetvenih šeststo evrov. Ob tako nizkem dohodku otroci za praznike še pomisliti ne morejo, da bodo dobili kakšno darilo.
Naprošamo vse, ki ste in so zmožni nameniti kakšen evro po spodaj zapisanih možnostih, darujte.

Stopimo skupaj
Kako lepo bi bilo, če bi imeli čarobno paličico in bi z njo Plošinjakovim odčarali stisko. A ker je nimamo, jim težave lahko pomagamo vsaj ublažiti. Vsak evro jim bo prišel prav. Sredstva lahko nakažete na posebej zanje odprt transakcijski račun pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Proletarska 1, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22, SKLIC: 00 349. Če jim lahko odstopite kakšen kos pohištva, obleke, hrano, morda kakšno praznično darilo, ali če bi jim lahko brezplačno pomagali pri ureditvi toplega, suhega in ne prepišnega doma, pokličite na telefon ZPM Moste-Polje 01/ 54 43 043, kjer bodo koordinirali dobrodelno akcijo in vas po potrebi povezali z družino, ki bo vsake malenkosti zelo vesela.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: