Madžara med begom razbila ukraden avto, ukradla kolesi, nato eden peš zbežal po avtocesti

Policisti so minuli četrtek izpeljali filmski lov za dvema vlomilcema. Domačini so policiste sprva obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju, nato pa se je začel odvijati pravi adrenalinski podvig.

Na delu so bili trije tatovi. Po javljenem vlomu, v katerem sta Madžara v Tepanju ukradla denar, so na pomoč priskočili domačini. Do prihoda policistov so namreč okoliški prebivalci zadržali prvega sumljivega voznika in vozilo madžarskih registracij.

Ugotovili so, da gre za voznika, ki je čakal vlomilca.

Zgodba filmskega pobega pa se je v Tepanju s tem šele dobro začela. Konjiškim policistom so se pri pregledu okolice pridružili še policisti bližnjih policijskih postaji in vodniki službenih psov. Pri pregledu terena so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri proti Draži vasi. Ko sta kolesarja opazila policiste, sta odvrgla kolesi in zbežala.

Med begom sta Madžara, stara 33 in 37 let, v kraju Draža vas ukradla avto, ki pa se je vlomilcema pokvaril. Beg pred policisti sta nekaj časa nadaljevala peš, v smeri Nove vasi in tam ukradla drugo vozilo.

razbito policijsko vozilo
Simbolična fotografija. Foto: policija

Vlomilca opazila policiste, ugasnila luči in nehote zapeljala s cestišča v jarek

Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidnost – teme in goste megle, zapeljala z vozišča. Vozilo sta pustila v jarku in peš zbežala. Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega so izsledili, ko je peš hodil po avtocesti.

Dvema osumljenima – vozniku, ki je v vozilu čakal vlomilca, in storilca, ki so ga prijeli na avtocesti, so pridržali in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor.

Omenjena osumljenca se bosta tako morala zagovarjati zaradi najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše. Eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil.

Ob tem je potrebno dodati, da so v zaseženem vozilu policisti našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje.

Ena oseba pobegnila, o sostorilcu, še zbirajo obvestila

Oba pridržana osumljenca sta državljana Madžarske, stara 33 in 37 let. Na območju Slovenije še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, sta pa stara znanca policije na Madžarskem.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: