Danes, 27. julija bomo lahko opazovali najdaljši lunin mrk v tem stoletju, ki bo v Evropi viden v večernih urah. Trajal bo več kot eno uro!

Vraževerje v Ameriki je zelo veliko. Foto: pixabay

Lunin mrk nastane, ko se se Zemlja postavi natančno med Soncem in Luno, kar pomeni, da je Luna povsem v Zemljini senci.  Večina modre svetlobe se zaradi kisika in ozona v ozračju razprši in ostanejo v glavnem odtenki rdeče barve, ki ji prinašajo zlovešče ime: krvava luna.

To noč se zazrite v nebo in si oglejte prizor, ki ga boste v živo težko še kdaj videli tako lepega. V Evropi bomo namreč lahko s prostim očesom opazovali lunin mrk. Luna se bo to noč obarvala v rdečkasto barvo, ki je skozi zgodovino naznanjala slabe novice in burila duhove.

Krvava luna naznanja božjo apokalipso

V ZDA še vedno vztraja vraža, da krvava luna naznanja božjo apokalipso. Ta naj bi bila zapisana v Bibliji  in sicer z naslednjimi besedami:

Naj trepečejo vsi prebivalci dežele! ker prihaja dan Gospodov, ker se bliža: dan temote in mraka, dan oblakov in noči oblačne. 

Niso le Američani tisti, ki trepečejo

Nostradamus, francoski jasnovidec in astrolog, je v 16. stoletju pravilno napovedal vzpon Hitlerja, padec dvojčkov, zato se marsikdo nelagodno presede, ko bere stoletja staro napoved, ki namiguje, da bo čas krvave lune tisti, ki bo prelomnica v tretjo svetovno vojno. Vojna naj bi trajala 27 let le malo bo tistih, ki bodo spet živeli v miru.

Posledično naj bi vojni sledila tudi ekonomska katastrofa, ko bo marsikateri bogataš končal brez prebite pare.

Poleg tega je napovedal hude potrese. Napisal je, da bo ZDA  pretreslo ogromno močnih potresov. Ameriški znanstveniki zato skrbno spremljajo seizmograme, predvsem v Kaliforniji. Ta zvezna država z gosto poseljenostjo stoji ravno na dveh kritičnih potresnih točkah, ena izmed njih San Andreas.

Njegove črne napovedi pa se tu ne končajo. Napovedal je eno naravno katastrofo za drugo, prerokbo, ki jo lahko gledamo vsak dan na televiziji, kako se uresničuje.

A ni vse črno. Po njegovih napovedih, naj bi bil to čas strmega vzpona medicine, ki naj bi se razvila do te mere, da naj bi omogočala človeku 200 let življenja. Če ga ne bi prej pokopala ta ali ona katastrofa ali doletela smrt v zlovešči tretji svetovni vojni.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: