Lumentum uradno odprl poslovni stavbi v novi obrtni coni Škofljica

Slovenska podružnica družbe Lumentum, vodilnega proizvajalca inovativnih optičnih in fotonskih izdelkov, je v petek, 30. septembra, v poslovno-obrtni coni na Škofljici uradno odprla nova poslovna objekta. S tem pa obsežne širitve podjetja še ni konec.

lumentum škofljica

Lumentum ponuja inovativne rešitve za optični prenos ter napredne proizvodne tehnike in raznolike načine uporabe. Vključno z naprednimi rešitvami za zaznavanje v tridimenzionalnem prostoru.

Izdelki podjetja Lumentum obravnavajo osupljivo in naraščajočo količino podatkov. Tise pretakajo po omrežjih in se obdelujejo ter shranjujejo v velikih podatkovnih centrih. Velik del tega prometa poganjajo oblačno zasnovane aplikacije, vključno s pretakanjem videa v mobilne naprave in pametne televizorje. Lumentum proizvaja visoko zmogljive industrijske laserje, vključno z laserji z vlakni kilovatnega razreda. Seveda pa tudi z ultra hitrimi polprevodniškimi laserji, ki se uporabljajo v proizvodnji izdelkov s strogimi standardi. To so avtomobili, polprevodniškimi čipi, mobilnimi telefoni, tablice in osebni računalniki.

lumentum škofljica

Lumentum je pionir in vodilni ponudnik diodnih laserjev za zaznavanje v tridimenzionalnem prostoru, ki se uporabljajo v mobilnih napravah. Slednji podpirajo tehnologijo potrebno pri avtonomni vožnji, nadzoru voznika v kabini ter ostalih aplikacij naslednje generacije.

Več kot 30 let izkušenj podjetja Lumentum

Lumentum se ponaša z več kot 30 leti izkušenj v fotonski industriji z okrog 1000 inženirji za raziskave in razvoj ter približno 2100 patenti.

lumentum škofljica

Neverjetna zgodba v Sloveniji se je začela leta 2018

Pred petimi leti so se pri Lumentumu odločili za nakup ljubljanskega podjetja, ki je razvijalo in izdelovalo stroje za proizvajalce tovrstnih vlaken. V letu 2018 so odkupili del objekta v obrtni coni na Škofljici.  Predelali so ga in nadgradili glede na potrebe njihovega visokotehnološkega proizvodnega procesa. Glede na izjemen potencial v Sloveniji je kmalu zatem sledila še gradnja drugega objekta.

“Izredno ponosni in počaščeni smo, da lahko naznanimo uradno otvoritev obeh poslovnih objektov. Stavbi sta v le nekaj letih zrasli tukaj na Škofljici. Dokazali smo, da lahko z izjemnim znanjem in izkušnjami številnih strokovnjakov, ki pod našim okriljem delujejo v Sloveniji, Lumentumu veliko prispevamo. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil občini in županu Škofljice gospodu Ivanu Jordanu. Zahvalil bi se tudi sodelavcem, zaposlenim v Lumentumu. Poleg tega gre zahvala celotni skupnosti, gasilcem, gradbenikom, podizvajalcem ter vsem zunanjim izvajalcem, ki so tako ali drugače prispevali k naši zgodbi, k naši izjemni rasti, je ob otvoritvi poudaril Gregor Arsič, direktor slovenske podružnice Lumentuma.

lumentum škofljica

Lumentum že kupil več kot 12.700 kvadratnih metrov novih zemljišč

“Poleg obstoječe stavbe danes pozdravljamo tudi novo, ki ima 2.400 kvadratnih metrov površin in prostore za več kot sto delovnih mest. To kaže na visoke ambicije podjetja. Izredna širitev Lumentuma kaže na zaupanje v prihodnost podjetja, še posebej na slovenski lokaciji. Ob tem naj povem, da smo poleg poslovnih stavb čez cesto kupili že več kot 12.700 kvadratnih metrov novih zemljišč. Tam načrtujemo dodatne proizvodne prostore. Še enkrat hvala vsem, ki ste nam pomagali ustvariti tako pomembno zgodbo, “ je dodal Gregor Arsič.

“Navdušeni smo, da bomo v novih prostorih Lumentuma v Sloveniji skupaj razvijali vodilne izdelke iz optičnih vlaken v naši panogi,” je povedal Alex Schoenfelder, višji podpredsednik in generalni direktor komercialnih laserjev.

lumentum škofljica

“Lumentum Slovenija je sijajen primer uspešne uvedbe osnov Lumentumovega proizvodnega sistema v novem obratu. Obenem je to potrditev vrhunske kakovosti in nenehnih izboljšav podjetja,” je povedal Misha Rozenberg, višji podpredsednik globalnih operacij in vodja kakovosti.

Oglasno sporočilo

Preberite tudi: Nasvet: Zakaj imeti vrtni traktor Ramda 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: