Ljubljani se obeta pestro praznično dogajanje

Vsako leto Ljubljana postane eno izmed središč družabnega dogajanja in letos ne bo prav nič drugače. Vse se bo pričelo že, 25. novembra ob 17.15 uri, s prižigom prazničnih luči. Po kratkem kulturnem programu in nagovoru župana se bomo prepustili v praznično vzdušje osvetljene Ljubljane. V Ljubljani se bo zvrstilo 9 glavnih dogodkov in prav za vsakega se bo v našlo pravo mesto, za praznovanje ob novem letu, vse prireditve bodo brezplačne, zagotavljajo organizatorji.

Foto: M.Š.
Za tiste, ki se v mrzlih dneh radi “pogrejete”, bo poskrbljeno tudi s kuhanim vinom, toplim čajem, likerji ipd. Foto: M.Š.
Oglasi

Na dan prižiga lučk se bosta odprla dva sejma, na Bregu ter na Pogačarjevem trgu. Na slednjem, se bodo skoraj vsak dan vrstile praznične prireditve na prostem. V okrašenih ter oblikovanih zelenih hišicah bo za vsakega moč izbrati primerno darilo v času obdarovanja. 

V decembru otroke ter odrasle obdarijo trije dobri možje. Prihod Sv. Miklavža in sprevod Dedka Mraza, je za Ljubljančane in druge obiskovalce že dobro poznano. Letos bo Sv. Miklavž, 5. 12. ob 17.00, s sprevodom od Krekovega do Prešernovega trga v spremstvu angelčkov in parkljev delil otrokom sadje, pecivo in bombone. V času prihoda miklavževanja bo potekal tudi Miklavžev sejem za obdarovanje v teh prazničnih dneh.

Staro mestno jedro Ljubljane bo tudi letos prizorišče živahnega dogajanja uličnih dogodkov. Foto: M.Š.
Staro mestno jedro Ljubljane bo tudi letos prizorišče živahnega dogajanja uličnih dogodkov. Foto: M.Š.

Tisti, ki komaj čakate na prihod dedka Mraza, boste na svoj račun prišli v zadnjih dneh letošnjega leta (od 26. 12. – 30. 12. ob 17. uri), ko mož izpod Triglava, skupaj s svojimi Lipicanci v spremstvu zajčkov in snežakov medvedov in drugih bitij iz ljudskih pripovedk prišel pozdravit otroke.

V času med 16. 12. in 20. 12. se bodo odvijale predstave na prostem, v okviru uličnega gledališča. 24. 12. bo pred Magistratom potekal že tradicionalni božični koncert.

novo-leto-1

Vse praznično vzdušje se bo zaključilo 31. 12. s silvestrovanjem za otroke do 10. leta, ki bodo skupaj s pravljičnimi junaki in glasbenimi nastopi prihod novega leta (ob 16. uri). Za vse, ki boste lažje zdržali dolgo v noč, se bo na Kongresnem trgu ob 21. uri pričelo veselo pričakovanje novega leta, ki ga bo ob polnoči oznanilo osvetljevanje neba z ognjemetom.

J.R.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: