LJUBLJANA: Moški v nakupovalnem centru na ŽENSKEM WC-ju?! #šok

V enem izmed ljubljanskih nakupovalnih centrov so bile uporabnice ženskih toaletnih prostorov v soboto šokirane in presenečene, ko so zagledale moškega. Šlo je sicer za očeta, ki je tja prišel s svojo 2, morda 3 leta staro hčerko, je dejala bralka, ki nam je poslala sporočilo.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Na moški ali na ženski wc?

“Marsikaj sem že videla, a to je višek! Kako lahko moški z majhnim otrokom (deklico) pride na ženski wc? Saj tudi mamice ne hodimo na moške wc-je, kljub temu, da imamo nekatere tudi sinove! Jaz tega še nisem videla in se mi nikakor ne zdi sprejemljivo!”, je dejala v zapisu zgrožena mamica in uporabnica toalete.

Mamica je v sporočilu še zapisala, da ji je žal, da ni naredila dokazne fotografije, je pa tudi pri drugih ženskah opazila presenečene obraze in zgražanje.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Mi smo preverili in ugotovili, da imajo v tem nakupovalnem centru (ime hranimo v uredništvu), kot tudi v številnih drugih nakupovalnih centrih v Ljubljani pa tudi drugod po Sloveniji vsaj en toaletni prostor, označen kot otroški wc. Imenovanje toaletnih prostorov je od nakupovalnega do nakupovalnega središča drugačno, namen pa je seveda isti.

Na različnih slovenskih forumih je opaziti več zapisov žensk, ki so v preteklosti doživele podobne zgodbe, vsebina in vprašanje pa je bilo povsod enako: “Kam usmeriti otroke na toaletne prostore?”

“Kam usmeriti otroke na toaletne prostore?”

V kolikor na wc očka pelje sina, ali mamica pelje hčerko, ni posebne dileme. Zatakne se pri nasprotnem spolu. Mamice sicer v največji meri otroka spremljajo na ženski wc, v osnovi pa tudi očetje naredijo tako – otroka spremljajo na moški wc. Praksa in izkušnje so pokazale, da je to tudi najprimernejše, da je ta vzorec tudi najbolj, če ne celo edini, primeren.

Govora je v osnovi seveda o otrocih, ki še niso v osnovni šoli. Torej v starosti do petih, oziroma šestih let. Po tej starosti pa načeloma ni dvoma, da bo lahko otrok sam uporabil spolu primerne toaletne prostore.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: