Levica: 48 poslancev izbralo oklepnike pred zdravjem ljudi

Poslanska skupina Levica izrazito nasprotuje nakupu vojaške opreme v vrednosti 780 milijonov evrov. Tako kot številne opozicijske stranke predlagajo, da bi denar raje namenili zdravju ljudi.

Nas čaka referendum?

Poslanci Levice zaradi 780 milijonov evrov, ki jih je vlada namenila nakupu vojaške opreme, zbirajo podpise za zakonodajni referendum. Ob tem so na Facebook strani zapisali: “Pridruži se skupini proti 780-milijonskem nakupu orožja in pomagaj ustaviti največji orožarski posel v zgodovini Slovenije, ki poteka v najslabšem možnem trenutku.”

Facebook skupina, poimenovana Referendum proti 780-milijonskemu nakupu orožja je uspela v zelo kratkem času v svoje vrste privabiti več kot sedem tisoč članov. Kljub velikemu številu članov v skupini pa štejejo le “pravi” podpisi.

V prvem koraku vlaganja zahteve za zakonodajni referendum morajo tako zbrati 2.500 podpisov podpore volilk in volilcev. Za to imajo pobudniki referenduma čas samo še do petka 27. novembra. Ob tem so v skupini dodali: Zbiranje bo v času epidemije bolj zahtevno, zato računamo na vašo aktivno podporo.”

Za vse, ki želite podpreti referendumsko kampanijo pa imajo sledeča navodila:

  • Obišči www.780milijonov.si in sledi navodilom, kako podpišeš in oddaš zahtevo za referendum
  • Deli spletno mesto www.780milijonov.si in pomagaj čim večjemu številu prijateljev, da natisnejo in podpišejo obrazec
  • Povabi prijatelje v to skupino

780 milijonov evrov ni malo denarja

Ste morda pomislili, koliko denarja je pravzaprav 780 milijonov evrov? Pravzaprav si nihče izmed nas takega zneska niti v sanjah ne upa zamišljati na osebnem bančnem računu. Pravzaprav je znesek še za državo zelo visok. In kaj bi lahko Slovenci in Slovenke imeli, oziroma dobili za 780 milijonov evrov? Tole:

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: