Lastnica pretepla lastnega psa in mu zlomila nogo, inšpektorica pa ni ugotovila kršitev!

Slovenijo danes pretresa posnetek iz Kopra, na katerem je jasno vidno mučenje živali. Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek, na katerem ženska iz Kopra pretepa svojega psa. Starejša gospa, ki je kot kaže tudi lastnica mučene živali naj bo s svojim ravnanjem psu celo zlomila nogo. Na podlagi prijave ter video posnetka se je na naslovu lastnice oglasila veterinarska inšpektorica. Ta naj ne bi ugotovila kršitev, storilki pa je svetovala le, naj skrbi za dobre medsosedske odnose.

mučenje živali
Foto: posnetek zaslona

Mučenje živali: Komentatorji besni nad videnim posnetkom

Posnetek je kot kaže na socialnih omrežjih objavil bližnji sosed, saj se je s telefonom nagnil čez vrtno ograjo ter posnel kruto dogajanje. Posnetek se je po družbenih omrežjih hitro širil, komentatorji pa so nad ravnanjem lastnice živali zgroženi.

Kot pišejo za stran pesmojprijatelj.si, so tovrstna dejanja, mučenje živali, dotične ženske precej pogosta. Po navedbah Obalnega društva proti mučenju živali naj bi se ženska nad lastnim psom znašala že leta. Četudi bi jo naj že obravnavala veterinarska inšpekcija, se tovrstna dejanja le še ponavljajo.

Policija prepoznala storilko in obvestila veterinarsko inšpekcijo

Policija je bila v najkrajšem času seznanjena s posnetkom pretepanja psa. S Policijske uprave Koper so tudi sporočili, da so takoj prepoznali domnevno storilko. O primeru pa so obvestili tudi veterinarsko inšpekcijo.

Veterinarka storilki svetovala, naj skrbi za dobre medsosedske odnose

Pes s posnetka bi naj od tepeža dobil zlom noge, še poročajo z Obalnega društva. Po klicu veterinarske inšpekcije so inšpektorico menda čakali več ur, ob prihodu pa je ugotovila, da je vse v redu. “Tudi za poškodovanega psa ni odredila pregleda pri veterinarju. Ženski s posnetka naj bi samo svetovala, naj skrbi za dobre medsosedske odnose,” je za omenjeno stran dejala Andreja Bogataj Krivec iz društva. V društvu pa ne le, da so poklicali inšpekcijo, od lastnice zahtevali so tudi odvzem psov, a jih inšpekcija ni upoštevala.

Preberite tudi: VIDEO: Moški (migrant?!) v Grčiji spolno zlorabil psa! [Ni za občutljive] 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •