Kozmetičarke napovedujejo protest: Smo proti testiranju strank!

Kozmetičarke za torek, 9. februarja napovedujejo protest zaradi nerazumnih ukrepov vlade. Po novem bi morale kozmetičarke od vsake stranke pred obiskom zahtevati negativen test.

Ukrepu nasprotuje tudi OZS!

Na spletni strani OZS so v sporočilu za javnost zapisali: “V OZS odprtje storitvenih dejavnosti in specializiranih trgovin pozdravljamo, vendar pa ostro nasprotujemo testiranju strank v posameznih dejavnostih.”

Prav s tem ukrepom so slovenski odločevalci razburili tako kozmetičarke kot tudi številne druge podjetnike, ki so bili v preteklih mesecih gospodarsko ohromljeni. Prav zato tudi v OZS ostro nasprotujejo testiranju strank v posameznih dejavnostih. “O tem včeraj ni bilo govora, sicer bi temu predlogu že včeraj nasprotovali,” je oster predsednik OZS, Branko Meh.

Sprva je bil pogoj vlade le ta, da se zaposleni testirajo enkrat tedensko. Na to so pristale vse delodajalske organizacije, sledilo pa je razočaranje, ki bo kot kaže privedlo do protesta kozmetičark.

Strah pred lažno pozitivnimi testi

Pomislek članov OZS je, da so hitri testi nezanesljivi in jih skrbi, da bodo v primeru lažnih pozitivnih rezultatov testiranj morali zaradi tega dejavnost začasno zapreti.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: