Kočevje: Slovenija ovita v črnino, skupaj že 6 mrtvih

Danes se je Slovenija zavila v črnino. Kočevje eksplozije v tovarni Melamin še dolgo ne bo pozabilo. Do tega trenutka poročajo že o 6 smrtnih žrtvah.

požar kočevje
Foto: Posnetek zaslona Dolenjskanews

Okoli pol devetih je na območju kemične tovarne Melamin v Kočevju odjeknila eksplozija. Direktor podjetja Melamin, Srečko Štefanič, je sprva dejal: “Pet pogrešanih oseb, ki smo jih imeli na listi, je verjetno preminilo, ker so bili pogoji eksplozije tako hudi, da ni bilo možnosti preživetja.”

Skupno že 6 smrtnih žrtev v Kočevju

Zvečer je Štefanič za TV Slovenija sporočil žalostno vest, da je umrl še eden od huje poškodovanih. Eksplozija je tako do tega trenutka skupaj zahtevala šest življenj, še ena oseba pa je hudo poškodovana.

Med umrlimi so tako zunanji izvajalci kot en zaposleni v Melaminu. Gasilska intervencija je zaključena, a za zdaj kaže, da je šlo za človeško napako. Glavni vzrok te velike tragedije bodo preiskovali kriminalisti. Prve analize pa so pokazale, da je bil vpliv na okolje minimalen.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je bilo na terenu okoli 127 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev GZ Kočevje in 13 gasilcev PGD Ribnica, 16 reševalcev NMP Kočevje in Ribnica ter reševalci v sestavi Slovenske vojske. 

Z območja nesreče je bilo evakuiranih okoli 100 oseb, iz bližnje lokacije Komunalnega podjetja Kočevje pa 30 oseb. 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: