Kočevje: Požar je pogašen, POGREŠANE so 4 osebe!

Po močni eksploziji, ki je odjeknila v kemični tovarni v Kočevju, je požar pogašen. Štiri osebe še pogrešajo.

požar kočevje
Foto: Posnetek zaslona Dolenjskanews

UKC Ljubljana je aktiviral načrt za množične nesreče

V Kočevju je prišlo do požara v četrtek okoli 8.30 ure zjutraj. Poškodovanih je več kot 20 oseb, dve najhuje opečeni osebi so na zdravljenje odpeljali v UKC Ljubljana. Štiri osebe, gre za zunanje izvajalce, so pogrešane.

V UKC Ljubljana pravijo: “Sprejemamo ponesrečence, do zdaj so dva pripeljali z helikopterjem, ostale z rešilnim vozilom,” so sporočili z UKC Ljubljana in pojasnili, da so delo prilagodili delu v množičnih nesrečah. “Za zdaj je znano, da naj bi pomoč potrebovalo 20 oseb, med njimi so tudi huje poškodovani.”

Prišlo je do več kot resnega dogodka, a trenutno imamo zadeve pod nadzorom. Še vedno iščemo pogrešane. Do objekta, v katerem naj bi se nahajali, to je v enem izmed kontejnerjev, zaradi visokih temperatur ne moremo. Situacija res ni lepa,” je v izjavi za medije pojasnil poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin.

Direktor podjetja: Nihče od zaposlenih ni pogrešan

“Nikoli v življenju si nisem mislil, da bo prišlo do tega dogodka, vendar je prišlo. Danes zjutraj ob 8.30 je prišlo do eksplozije na pretakališču, kamor je prišla cisterna neke snovi. Zakaj je prišlo do eksplozije, še raziskujemo.” je povedal direktor družbe Melamin Srečko Štefanič.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: