Jeseni se številni lastniki sadovnjakov pa tudi okrasnih vrtov lotijo opravil, kot so obrezovanje dreves, pomlajevanje sadovnjakov in žive meje. Ste se ob tem kdaj vprašali, kaj je obvezna gozdarska oprema?

Brez popolne gozdarske opreme je vsako delo z motorno žago izredno nevarno. Zato vam resnično svetujemo, da poskrbite za preventivne ukrepe, še preden bi prišlo do poškodb. Med pogostejše poškodbe namreč spadajo ureznine, ki so lahko brez hitre pomoči celo usodne.

Za varno delo je obvezna, popolna gozdarska oprema

Vse preveč se podcenjuje delo v gozdu, ki je zelo nevarno. Dodatno nevarnost povzroča strm teren, spolzka tla in listje, ki je na tleh, prepletene krošnje in še mnogo več. Brez strokovnega gozdarskega izpita zato odsvetujemo kakršnokoli delo v gozdu.

Kaj vse moramo preveriti na motorni žagi preden se lotimo rezanja vej in dreves?

Preden pričnete delati z motorno žago, vam svetujemo, da na žagi najprej očistite in preverite zračni filter. Le-ta naj ne bo umazan od žagovine. Poleg tega preverite ostrino verige ter samo stanje verige in meča. Nato napolnite verižno olje, ki mora biti kvalitetno, kajti le tako bo obstoj verige, meča in oljne črpalke dolgotrajen. Na koncu pa preverite še najbolj ključno stvar, da imate sveže narejeno mešanico s kvalitetnim sintetičnim oljem!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: