Jernej Šugman tragično preminil. To so njegove najvidnejše vloge …

Nocoj je gledališki svet in celo Slovenijo pretresla vest, da je za posledicami možganske kapi v 49. letu starosti tragično premini legendarni slovenski gledališki in filmski igralec Jernej Šugman. Na kulturnem prostoru je brez dvoma pustil velik pečat.

Jerneja Šugmana se bodo mnogi najbolj spominjali po vlogah v nanizanki Teater Paradižnik ter Naša mala klinika. Večno bo ostal v spominu njegov lik varnostnika Vesota. Svoj pečat je pustil tudi v filmih Kratki stikiZvenenje v glaviNočno življenje.

Jernej Šugman je bil sicer sin pokojnega gledališkega igralca Zlatka Šugmana in Maje Šugman. Za seboj je Jernej Šugman pustil dva otroka.

Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim tri Borštnikove nagrade, nazadnje lani za izjemno vlogo v predstavi Kralj Ubu.

Sicer se je Jernej Šugman še v torek družil s oboževalci v društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Foto: facebook

Leta 1968 v Ljubljani rojeni Šugman je leta 1992 diplomiral na AGRFT-ju in se še isto leto zaposlil v Drami, ki ji je ostal zvest do konca.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: