Ivan Gale: Vlada poroča o 190 smrtnih žrtvah več kot NIJZ!

Slovenija trenutno velja za eno vodilnih evropskih z najslabšimi epidemiološkimi slikami. Prav tako vsak dan v pri nas umre več deset oseb, kar je povsem drugačna slika, kot v prvem valu!

Poročanje o številu smrti se med NIJZ ter Vlado razlikuje

Ob tem zbode v oči podatek, ki ga je izpostavil tudi t.i. slovenski žvižgač Ivan Gale. 11. novembra je objavil zapis, v katerem se sprašuje, kako naj se državljani pod to vlado zanesejo na karkoli, če gre že pri bistvenih podatkih za tako veliko razhajanje?

Ivan Gale je na Facebooku zapisal: “Včeraj sem na spletnih straneh NIJZ in Vlade RS (UKOM) preveril podatke o številu mrtvih po dnevih v obdobju od 1. septembra 2020 do 9. novembra 2020.”

NIJZ poroča o 281 smrtnih primerih.

VLADA poroča o 471 smrtnih primerih.

V obeh primerih gre za poročanje za pretekli dan. RAZLIKA = 190!?

Slovenski žvižgač Ivan Gale ob tem prosi vlado Republike Slovenije, če bi se lahko nehala delati norca iz vseh nas. Ob tem je dodal: “Čas je, da prepustite vladanje ekipi, ki ji osnovnošolsko preštevanje ne bo delalo težav.”

URADNI PODATKI O ŠTEVILU MRTVIH ZARADI COVIDA-19?

Včeraj sem na spletnih straneh NIJZ in Vlade RS (UKOM) preveril…

Objavil/a Ivan Gale dne Sreda, 11. november 2020

 

Statistični urad: Število smrti je za 0,2 odstotka višje kot v enakem obdobju lani

Po podatkih Statističnega urada se je v Sloveniji od začetka januarja do konca septembra 2020 rodilo 13.938 otrok; 15.499 prebivalcev Slovenije pa je v tem obdobju umrlo. Število rojenih je bilo v primerjavi z istim obdobjem leta 2019 nižje za 4,7 %, število umrlih pa višje za  0,2 %.

statistični urad število rojstev in smrti
Foto: posnetek zaslona
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: