GORENJSKA: Sumljiv par fotografira hiše, policija prosi za pomoč

Radovljiški policisti se te dni srečuje s prijavami sumljivega ravnanja dveh oseb in pojavom določenega osebnega avtomobila v tej zvezi. Občane prosijo za informacije.

Prejšnji teden enkrat in včeraj, 31. julija dvakrat, sta bila približno 50-let stara ženska in moški na območju Radovljice opažena pri fotografiranju stanovanjskih hiš in blokov na Bevkovi in Cankarjevi ulici. Prijavitelji so vedeli povedati še, da sta uporabljala osebni avtomobil s tujimi registrskimi oznakami (verjetno Velike Britanije). Vozilo ima spredaj belo in zadaj rumeno registrsko tablico, volan na desni strani in je modre ali modro – vijolične barve.

Opis sumljivega para

Ženska je močnejše postave, ima temnejšo polt, temne lase, ki so bili speti v čop, ob prijavi pa je bila oblečena v pisano majico brez rokavov. Ob drugi prijavi je bila oblečena v rdeče hlače.

Moški ima prav tako temnejšo polt in sive lase. Ob prijavi je bil oblečen v sive hlače in temno srajco.

Ženska s takim opisom se je že pojavila pri poskusu tatvine stvari iz stanovanja ta ponedeljek na Ulici Staneta Žagarja v Radovljici.

Kdor ima informacije o osebah, ju je srečal ali kaj ve o vozilu, ki ga iščemo, naj podatke prosimo sporoči radovljiškim policistom na številko (04) 537 78 00 ali policiji na interventno številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200.

Zavarujte svoje premoženje pred tatovi in vlomilci. Zaklepajte nepremičnine in poskrbite za vredne stvari, ki naj ne bodo na vidnem mestu. Prav tako ne puščajte ključev na »skritih mestih«, ker so to točke, kamor tudi storilci najprej pogledajo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: