GOLJUFIJA: Lažni predstavniki Elektra Maribor želijo v vašem domu “preveriti” elektriko

Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, neznanci vstopajo v stanovanja ter ‘preverjajo elektriko’ in pridobivajo podatke o števcu oz. električnem priključku, poroča Maribor24.si.

Simbolična fotografija. Foto: pixabay
December je znova tisti čas, ko marsikdo v dobri veri odpre vrata tujcem, v prepričanju da gre za prodajo novoletnih koledarjev, dobrodelne akcije itd. Bralka nas je znova opozorila, da so na delu tudi lažni predstavniki Elektra Maribor, na katere je omenjeno podjetje opozorjalo že pred kratkim v jeseni.
“V preteklih dneh smo zaznali ponoven pojav nepoštenih poslovnih praks, v smislu zavajanja naših uporabnikov. Elektro Maribor v skladu s svojim poslanstvom in vrednotami s svojimi uporabniki gradi pošten in partnerski odnos. Stremimo k temu, da so naši uporabniki osveščeni, zato naše uporabnike opozarjamo na možnost ponovnega pojava prevar in jih seznanjamo o načinu ukrepanja v takšnih primerih,” so tedaj sporočili.

Znaki prevare:

• Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, neznanci vstopajo v stanovanja ter ‘preverjajo elektriko’ in pridobivajo podatke o števcu oz. električnem priključku.
• Od vas zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije, pregled električnega števca.
• Prepričujejo vas v podpisovanje pogodb oz. aneksov.
• Na vašem domu želijo opraviti anketo.
• V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo, da boste v tem primeru deležni slabše storitve, v kolikor bodo težave z omrežjem.
• V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo z odklopom.
• V primeru, da odklonite sodelovanje postanejo neznanci nemirni in nespoštljivi.

Zahtevajte dokumente

Pri Elektru Maribor priporočajo posebno previdnost; v primeru  dvoma v identiteto osebe pa predlagajo, da se zahteva identifikacija osebe. “Ne podpisujte listin, ki bi vam jih morebiti nepooblaščene osebe izročale v podpis. Sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev za potrebe obračuna. S seboj pa imajo dokumente za identifikacijo.
Odjemalce prosimo, da nas o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v družbi Elektro Maribor, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov [email protected], na brezplačno telefonsko številko 080 2101 ali na drug primeren način,” so zapisali na svoji spletni strani.
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: