Gasilci GB Maribor iz zaklenjenega vozila rešili dojenčka

Gasilci PGD Velenje so v ponedeljek nekaj po osmi uri zjutraj izvedli reševanje oseb iz pokvarjenega dvigala. Rešiti so morali sedem ljudi.

Ob 8.24 so na Kardeljevim trgu v Velenju, gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom iz velikega dvigala, ki je obstalo v kleti, rešili 7 oseb. Le tri ure kasneje pa so imeli gasilci PGD Velenje še eno intervencijo. Ob 11.38 so na Zidanškovi cesti v Velenju gasilci PGD Velenje nudili reševalcem NMP Velenje pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Gasilci GB Maribor iz zaklenjenega vozila rešili dojenčka

Gasilci GB Maribor pa so imeli danes intervencijo, v kateri so reševali dojenčka. Ob 10.37 so na Jurčkovi cesti v Mariboru so gasilci GB Maribor pred trgovino morali odpreti vrata vozila v katerem je bil dojenček.

dojenček v avtu
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Murskosoboški gasilci rešili v vozilu ujeto osebo

Ob 8.33 sta v križišču na izvozu Murska Sobota iz avtoceste trčili dve osebni vozili. Pri tem je eno vozilo pristalo na boku in ena oseba ostala ujeta v vozilu. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s pomočjo reševalcev rešili osebo iz vozila, usmerjali promet do prihoda policije in počistili izlite tekočine. Pri nesreči se je ena oseba poškodovala, katero so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v bolnišnico.

Na Obali trčila tri vozila

Ob 14.21 so na cesti med Šmarjami in Dragonjo v občini Koper trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Koper so na kraju nesreče izvajali požarno in prometno varovanje ter poškodovani osebi nudili pomoč do prihoda reševalcev Prehospitalne enote Obala. Poškodovani osebi je bila nudena pomoč na kraju dogodka.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: