FOTO: Združili moči in starejšemu bolnemu gospodu uredili dom

Organizacija Humanitarček je združila moči z Udarnikom MC Velenje. Polepšali so življenje starejšemu gospodu, poroča Maribor24.si.

Mariborska dobrodelna organizacija Humanitarček je združila moči z Udarnikom MC Velenje. “Ko se združijo moči, se rodijo iskrice, solze,.. kljub bedi,” so zapisali v Humanitarčku. Starejši gospod, ki je popolnoma gluh, ima resne zdravstvene težave je živel v zelo slabih razmerah. V pričetku meseca so opravili ogled njegovega domovanja in v preteklem tednu dokončali obnovo.

Foto: Facebook

V Humanitarčku ob tem dodajo: “Hvala, fantom za mišice, s katerimi so na roke znosili kupe in kupe odslužene opreme po stopnicah iz tretjega nadstropja. Puncam  za hektolitre varikine, čistil in čistilno akcijo, ki bi jo zavidal vsak profesionalni čistilni servis. Vsem donatorjem in donatorkam – malih in velikih stvari.”

Uredili tudi elektriko in vodo

Po dolgih letih gospod lahko zvečer leže v pravo posteljo. V kopalnici, ki prej temu ni bila podobna, se lahko končno normalno stušira. Nov umivalnik, straniške in delujoč kotliček, vse to dlje časa gospod ni poznal. Med drugim so odslužen štedilnik zamenjali z kuhalno ploščo, dobil je mikrovalovno in nov hladilnik. Uredili so vodo ter elektriko.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: