FOTO: Poglejte, kako priznan slovenski gostinec na izviren način išče novega sodelavca!

Iskanje dobrega delovnega kadra za podjetja je v Sloveniji ta trenutek prava loterija. Tako pravijo številni delodajalci, dodaten dokaz pa je nedvomno tudi relativno nizka stopnja brezposelnosti pri nas.

Foto: Facebook

Trenutno je glede na uradne podatke v Sloveniji manj kot 70.000 brezposelnih. O tem smo pisali tudi na tej povezavi. V gostinskem segmentu pa že dolgo velja, da je dober kader treba iskati z mikroskopom.

Iskanja “pravega” delovnega kadra se je na izviren način lotil lastnik Pavusa na gradu Tabor nad Laškim, Marko Pavčnik. Restavracija sicer velja za eno boljših v Sloveniji, kar dokazujejo tudi številne nagrade in priznanja. Med drugim je Pavčnik veliko pozornost medijev pred časom pritegnil s prilagoditvijo delovnega časa gostilne v prid zaposlenim.

Glede na objave na Pavus Facebook strani je videti, da so zaposleni dobre volje, kar se v premnogih kuhinjah v Sloveniji že bolj poredko opazi. Foto: facebook

Iščejo kuharja/kuharico

Na njihovi spletni strani so ob objavi razpisa za prosto delovno mesto zapisali, da je seveda zaželena gostinska izobrazba in nekaj let delovnih izkušenj. Ker pa jih je že marsikdo presenetil, to seveda ni pogoj.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: