FOTO: Nastavljen izstrelek iz kombajna skoraj ubil voznika traktorja?!

V kraju Cirkovce bi danes med žetvijo koruze kmalu prišlo do tragične nesreče. Kot vse kaže, je predmet nastavljen na polju zagrabil kombajn ter ga izstrelil v smeri prikolice in traktorja.

Projektil, ki je priletel iz kombajna med žetvijo koruze, je razbil sprednje ter zadnje steklo traktorja. Glede na fotografije, objavljene na spletu, je predmet le za las zgrešil voznika traktorja. Projektil bi lahko namreč glede na hitrost voznika traktorja celo ubil.

Avtor fotografij, objavljenih na Facebooku je poleg slik zapisal: “Upam, da je srečen tisti, ki je hodil po koruzi. Kombajn se bo že popravil, bi pa bili skoraj ob človeka!”

kombajn
Foto: Facebook Š.T.

Na kraju dogodka je bila prisotna tudi policija. Odgovore s strani policije še čakamo in jih bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

kombajn
Foto: Facebook Š.T.

Lansko leto več kot 20 podobnih primerov

V minulem letu so beležili več poškodovanih kombajnov na območju Gornje Radgone in Lenarta, v občini Benedikt in številnih drugih krajih na Štajerskem ter v Prekmurju. Skupno so zabeležili več kot 20 podobnih primerov.

Zlikovci se ne zavedajo nevarnosti svojega početja. Kombajn oziroma drug kmetijski stroj, ki zapelje čez nastavljen kovinski predmet uniči mehanizem kombajna. S takšnim početjem pa nepridiprav ne uničuje le mehanizacije, temveč tudi ogroža človeška življenja, saj lahko ovire, ki jih zamaskirane nastavlja po poljih, poškoduje in celo ubijejo tudi tistega, ki stroj upravlja.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: