FOTO: Močno pijan Mariborčan ponoči po avtocesti v napačno smer

Mariborski policisti so bili ob 3.15, na interventno telefonsko številko 113 obveščeni, da po avtocesti A1, iz smeri Šentilja proti Mariboru, v napačni smeri vozi avtomobil, poroča spletni portal Maribor24.si.

Avtor fotografije: DARS d.d.

Mariborski policisti so danes ob 3.15, na interventno telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da po avtocesti A1, iz smeri Šentilja proti
Mariboru, po napačni strani avtoceste, v nasprotni smeri, vozi neznani osebni avtomobil, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Policisti so se na klic nemudoma odzvali in se, kot je v takih primerih običajno, povezali tudi z upravljalcem avtoceste, družbo DARS. Njihove avtocestne kamere so vozilo zaznale v predoru Vodole, na številko 113 pa smo prejeli še dodatne klice o vožnji tega vozila v nasprotni smeri, proti Ljubljani. Na podlagi vseh teh informacij so policisti lažje ugotovili kje je nevarni voznik takrat vozil, in so ga že nekaj minut zatem uspeli ustaviti na avtocesti, nekoliko naprej od izvoza Maribor Center, v smeri Ljubljane.

Mariborčanu odvzeli vozniško dovoljenje

Ugotovili so, da je za krmilom osebnega avtomobila sedel Mariborčan, ki bo v naslednjih dneh dopolnil 28 let. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik v organizmu natanko 1,00 mg/l alkohola. Policisti so mu seveda takoj odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Avtor fotografije: DARS d.d.

Tokratna vožnja v nasprotni smeri avtoceste se je končala srečno za udeležence v cestnem prometu na avtocesti, je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor in dodal: “Želim pa izpostaviti, kako zelo pravilno so ravnali tisti, ki so nas na telefonsko številko 113 obveščali o tem kje je vozil nevarni voznik. Pravilen odziv in ravnanje drugih udeležencev v prometu na avtocesti je ključno, da lahko policisti in upravljalec avtoceste, ustavimo in iz prometa izločimo takega voznika še preden pride do nesreče in seveda, da na nevarnost še pravočasno opozorimo vse, ki se nahajajo na avtocesti ali se nanjo šele vključujejo. Zato vsa pohvala in zahvala vsem, ki ste nas obvestili o tem vozniku.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: