FOTO: Mariborčana sta na svoje vozilo na Teznem streljala sama

Na Policijski upravi Maribor so danes predstavili zaključke preiskave dogodka, o katerem so bili obveščeni 10. januarja letos, poroča spletni portal Maribor24.si.

10. januarja letos so mariborski policisti prejeli obvestilo o streljanju na Teznem. Neznani storilec bi naj na Ulici Heroja Nandeta, na vozišču Tezenske ulice v Mariboru, med vožnjo streljal na osebni avtomobil 35 in 31-letnega Mariborčana. S streljanjem naj bi neznanec povzročil več strelnih poškodb na vozilu, zaradi česar sta ga Mariborčana tudi prijavila policiji, naznanila sta sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Na današnji izjavi za medije je bilo povedano, da so na podlagi ogleda kraja kaznivega dejanja, kriminalistično-tehničnih preiskav in zbranih obvestil ugotovili, da sta na vozilo streljala sama. “Pri tem sta priredila kraj kaznivega dejanja, torej domnevnega streljanja, o čemer sta se predhodno dogovorila,” je povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Rober Munda. Kriminalisti so tako ugotovili, da se je kaznivo dejanje zgodilo na drugem mestu, kot sta to trdila oškodovanca, pri čemer policija še ugotavlja ali je na samem kraju prišlo do ogrožanja drugih ljudi in tuje lastnine.

Eden od osumljencev že v priporu, zaradi drugega kaznivega dejanja

Orožja, s katerim sta oškodovanca streljala na lastno vozilo znamke VW, še ni bilo najdeno, a policija sumi, da je šlo za uporabo pištole. “Kakšen izplen sta z naklepnim dejanjem načrtovala, še ugotavljamo,” je dejan Munda. Trenutno so oba osumljenca ovadili krive ovadbe, vsaj eden od njiju, 35-letnik pa je v postopkih za druga kazniva dejanja, nasilništvo ter je od marca že v priporu, a za dejanja, ki niso v povezavi s streljanjem na Teznem. Po informacijah s katerimi razpolaga policija pa gre za osumljenca, ki sta brezposelna ter bi si naj v svojem domačem okolju želela dvigniti ugled. Še enkrat pa so potrdili, da kazniva dejanja niso v povezavi s tragičnim januarskim dogodkom, kjer je v pretepu na tržnici izgubil življenje mlad fant.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: