FOTO: Magna raste in objavlja razpise za ključna delovna mesta

Januarja nameravajo v Magni v Gradcu izvesti še en zaposlitveni dan, s katerim želijo zapolniti dodatnih 80 delovnih mest. Tako poroča spletni portal Maribor24.si.

Foto: Maribor24.si

Kot smo že poročali, je gradnja ene največjih tovarn na območju severovzhodne Slovenije v polnem teku. Po zaslugi ugodnih vremenskih razmer dela potekajo še celo teden ali dva pred načrtovanimi roki. Kmalu zatem bodo začeli nameščati stroje in opremo, tako da naj bi novo tovarno zagnali v letu dni.

V prvi fazi bo v podjetju dobilo zaposlitev okoli 400 ljudi. Trenutno sestavljajo ekipo delavcev za serijsko proizvodnjo, odprti so tudi že razpisi za več ključnih delovnih mest v proizvodnji, so pojasnili za STA. Novembra so v Magnini tovarni v Gradcu izvedli prvi zaposlitveni dan, na katerem so izbrali prvih 40 zaposlenih v proizvodnji, januarja pa bodo ti v graškem obratu že začeli izobraževanje. Takrat načrtujejo še en zaposlitveni dan, na katerem želijo zapolniti dodatnih 80 delovnih mest. Kot so dodali, so zelo zadovoljni s procesom zaposlovanja in s kandidati, ki se prijavljajo.

Foto: Maribor24.si

Prihodnje faze odvisne od naročil

Sicer pa je Magna aktivna tudi v zvezi z drugo fazo projekta, ki predvideva širitev proizvodnje in dodatno zaposlovanje več kot tisoč ljudi. Kot so pojasnili, trenutno potekajo priprave za možno izvedbo druge faze. Ob tem so sicer večkrat poudarili, da so prihodnje faze projekta odvisne od novih naročil in nadaljnjega razvoja pogodbene proizvodnje vozil.

Glede dosedanjih postopkov so za STA dejali, da letno odpirajo okoli 20 novih lokacij po vsem svetu, prvič pa so se tega lotili v Sloveniji, kjer so z vlado sodelovali zelo profesionalno. “Slovenija ima velik potencial, da postane privlačna destinacija za tuje naložbe, pri čemer pa bo veliko vlogo igralo zmanjševanje administrativnih ovir,” menijo v Magni.

Prosta delovna mesta, ki jih ponuja Magna za delo bodisi v Sloveniji ali Avstriji, lahko najdete na tej povezavi.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: