Dve novi okužbi s koronavirusom na območju Postojne!

Število okuženih s koronavirusom je naraslo na 36 okuženih v Sloveniji. Informacija je prišla s strani regijskega štaba za Civilno zaščito za območje Pivke in Postojne.

postojna
Foto: posnetek zaslona Google

Po poročanju RTV Slovenija sta osebi doma v samoizolaciji. Doma so tudi vsi njuni svojci. Okužena sta upoštevala vse predpisane protokole ob prihodu v Zdravstveni dom Postojna. Na rezultate njihovih testov še čakajo. Epidemiologi so odredili tudi karanteno za 11 oseb, ki so bili v stiku z okuženima osebama.

V primeru, da kažete simptome koronavirusa, NIKAR ne hodite do vašega osebnega zdravnika. Pokličite v vaš zdravstveni dom po telefonu, kjer vam bodo dali dodatna navodila. V primeru, da imate še kakšna dodatna vprašanja, se lahko posvetujete tudi z epidemiologom NIJZ-ja na telefonski številki 031 646 617 vsak dan med 9.00 in 17.00.

Slovenija sicer prav danes zapira meje z Italijo. Omejitev prehoda med državama bo uvedena ob 17. uri. Prehod med državama bo mogoč le na šestih točkah vzdolž italijansko-slovenske meje in še to le tistim, ki bodo imeli največ tri dni staro zdravniško potrdilo. Omenjeno potrdilo mora biti v slovenskem, italijanskem ali angleškem jeziku. S tem oblasti poskušajo preprečiti hitro širjenje okužb s koronavirusom.

Oblasti pozivajo vse državljane, da v kolikor ni nujno, da prehajate mejo, se temu izognite. Na ta način boste najbolj učinkovito preventivno ukrepali, da se virus ne bi širil.

Opozorilo: Osebe, ki zdravniškega potrdila ne bodo imeli, jim bodo na licu mesta pristojni izmerili telesno temperaturo. Vsi tisti, ki bodo imeli temperaturo višjo od 37,5 stopinj, državne meje ne bodo smeli preiti!

Preberite tudi: VIDEO: Šokantni prizori iz azijske tržnice! 

V Ljubljanski porodnišnici pa so danes uvedli najstrožje ukrepe, saj so prepovedali prisotnost očetov pri porodu. Do nadaljnjega so prepovedani tudi vsi obiski v porodnišnicah.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: