Dolenjski policisti ujeli Srba, ki je v avtu prevažal 17 Turkov

Novomeški policisti so pridržali komaj 20-letnega srbskega tihotapca, ki je prevažal in s tem ogrozil življenja nelegalnih potnikov.

20-letnik je v noči iz torka na sredo v avtomobilu znamke Citroën prevažal kar 17 Turkov. Policisti so v bližini Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila citroën C4 picasso z bosanskimi registrskimi tablicami.

avto prebežniki
Foto: PU Novo Mesto
Oglasi

Policisti vozniku odvzeli prostost

»Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Srbije v vozilu prevaža kar 17 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku,« je okoliščine prijetja predstavila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto.

Postopki z državljani Turčije še potekajo. Kazenski zakonik za storilca, ki je tujce nezakonito spravil čez mejo oziroma ozemlje države, določa pet let zapora, a mlademu Srbu grozi celo do osem let; takšna je namreč najvišja kazen, če storilec tega dejanja sebi ali komu drugemu pridobi nesorazmerno premoženjsko korist, priskrbi brezpravno delovno silo, dejanje stori kot član hudodelske združbe ali – kot v temu primeru – povzroči nevarnost za življenje ali zdravje ljudi.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: