Danes je prva obletnica smrti tega znanega pevca, ki je polnil slovenske dvorane

Prav danes mineva leto dni od smrti izjemno priljubljenega balkanskega umetnika in glasbenika, ki je polnil dvorane tako v Sloveniji, kot vseh balkanskih in številnih evropskih državah.

Spominjamo se Akija Rahimovskega, ki je zadnja leta živel v Novem mestu. Najbolj je bil znan kot frontman zagrebške pop-rock skupine Parni valjak.

aki rahimovski
Foto: posnetek zaslona

Aki Rahimovski je bil dvakrat poročen. V prvem zakonu je dobil sina Kristjana-Kikija, v drugem je z ženo Ingrid dobil hčerko Dino. Zakon z drugo ženo Ingrid je trajal polna štiri desetletja. Leta 2020 se je iz Zagreba preselil v Novo mesto k partnerici Barbari Vesel, s katero sta imela hčerko Antonijo.

Aki Rahimovski je umrl v 67. letu starosti v Novem mestu.

Leta 2018 je Aki Rahimovski doživel možgansko kap

Leta 2018 ga je zadela možganska kap. Tedaj je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Po nenadni slabosti, domnevno zaradi srčnega infarkta, je 22. januarja 2022 umrl v novomeški bolnišnici. Pokopan je na zagrebškem pokopališču Mirogoj.

Skupina Parni valjak je v več kot 40-letni karieri ustvarila številne hite, kot so Jesen u meni, Moja je pjesma lagana, Uhvati ritem, Sve još miriše na nju, Ugasi me in druge.

Preberite tudi: Aki Rahimovski pri 64 letih postal očka, mamica je Slovenka Barbara 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: