Dan po referendumu: Janša ostro proti stranki Nova Slovenija

V nedeljo je bila slovenska desnica na trojnem referendumu poražena. Predsednik stranke Nova Slovenija je zapisal, da je v slovenski desnici potrebna temeljita samorefleksija. Na te besede se je takoj odzval nekdanji predsednik vlade Janez Janša.

Predsednik stranke NSi je na Faebooku včeraj zapisal:

Izid današnjih referendumov je jasen, ljudje so glasovali za sprejem vseh treh zakonov – o RTV-ju, o vladi in o dolgotrajni oskrbi. S tem so zavrnili referendumsko zahtevo predlagateljev iz stranke SDS. Vsebinske dileme so bile potisnjene v ozadje, ljudje so se ponovno odločali zgolj ZA ali PROTI politiki, ki jo pooseblja Janez Janša.
Gre za letošnji že tretji poraz desne sredine. Aprila smo namreč izgubili na parlamentarnih volitvah, kljub temu da je bila naša vlada zelo učinkovita in je beležila izjemne gospodarske uspehe ter smo izvedli številne projekte. Pred štirinajstimi dnevi smo izgubili bitko na predsedniških volitvah, kljub temu da je bil kandidat desnice boljši. Danes so se volivci odločili za sprejem treh zakonov, čeprav so bili argumenti proti sprejemu močnejši in razumnejši. Na slovenski desnici je potrebna temeljita samorefleksija o tem, kako naprej. Letošnje leto je pokazalo, da rezultati, kompetence in vsebina niso odločilne. Vsake volitve, v katerih se neposredno ali posredno pojavi Janez Janša, postanejo iracionalne in emocionalne.
Kakšne bodo poteze drugih strank in predsednikov ni naša stvar, je pa prav zaradi tega nujno in še pomembnejše, da v NSi opravimo temeljit razmislek in samorefleksijo o tem, kako naprej. Od korakov NSi je odvisna prihodnost desne sredine, ki si zasluži novih zmag, aktualna vlada pa potrebuje tudi resno alternativo.

Janša se je na Toninove besede ostro odzval

Janez Janša Toninu ni ostal dolžan, na zapis se je odzval z besedami: »Ko in če bo Nova Slovenija dejansko delala in postala to, kar obljublja, bo na volivah dobila vsaj 15 % in marsikaj bo lahko drugače. Dokler pa bo zgolj sledila sirenam in kritizirala tiste, ki se v teh razmerah še borijo ter na mestu načel imela vinjeto, bo životarila pod 10 %

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: