Bralec – Tako se popravlja državne ceste?! #FOTO

Državna cestna infrastruktura je v številnih delih Slovenije v precej slabem stanju. Tudi v občini Zreče, od koder prihaja fotografija, ni nič drugače, pravi bralec.

Ogorčen bralec nam je poslal fotografije odseka ceste, kjer že leta opozarjajo na težave s cestno infrastrukturo. “Ne samo pozimi. Težave z luknjami imamo čez celo leto. Ob vsakem deževju postane cesta slabša, kot bi bila makadamska”, je povedal bralec in dodaja: “Na tem delu ceste pogosto prihaja tudi do prometnih nesreč. Ljudje se namreč izogibajo luknjam in ogledala z avtomobilov in kombijev letijo na tedenski ravni.”

voc celje krpanje ceste luknje
Luknje na državni cesti krpajo, namesto, da bi menjali asfalt. Foto: bralec VideoSvet.si

Današnja situacija ni bila nič drugačna kot v minulih mesecih. Bralec pravi, da v povprečju enkrat na mesec, ali na dva meseca pride delavec cestnega podjetja in na novo nastale luknje vrže dve lopati asfaltne mase. Le-to malo potolče, da se “utrdi” in delavec se odpelje. “To je podobno, kot da bi zobozdravnik vsakič znova zgolj malo očistil zob in gnil zob zopet pokrpal. Težava s tem najbrž ne bo rešena, kajne?”, je prepričan avtor fotografij.

Obveščene so bile tudi policija in pristojne službe

Po besedah zgroženega bralca, je bila o nastali situaciji že večkrat obveščena tudi policija, ki je cestni odsek Stranice – Vitanje vsakič znova tudi fotografsko evidentira. Slednji nato o nastali situaciji obvestijo pristojne službe. VOC Celje poskrbi, da luknje na omenjeni cesti vsakič znova zakrpajo, a to po mnenju avtorja ni dolgoročna rešitev.

državna cesta stranice vitanje luknje
Luknje na cesti. Foto: bralec VideoSvet.si

Policisti pogostejših prijav prometnih nesreč sicer ne obravnavajo, je povedal policist policijske postaje Slovenske Konjice.

Čeprav policija ne obravnava pogostih prometnih nesreč na omenjenem odseku, to še ne pomeni, da se ne dogajajo. Ker gre, po besedah bralca, v številnih primerih le za materialno škodo, udeleženci najbrž ne kličejo vedno policije.

Rešitev bi bila menjava asfalta

Rešitev omenjene situacije bi bila vsekakor menjava asfalta na širšem cestnem odseku, kar se pa kot kaže še nekaj časa ne bo zgodilo. Finančna sredstva so po besedah pristojnih omejena.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: