Boris Krabonja objavil astronomsko visoko položnico za ogrevanje upokojenke

Humanitarec Boris Krabonja je objavil položico upokojenke. Znesek za ogrevanje je astronomsko visok!

Cene ogrevanja so z januarjem poskočile v nebo. Ne gre za pretiravanje, šlo bo za boj. Boj za golo preživetje malega človeka. Še bolj šokantno je, da cene stroškov, ki so jim priča številna slovenska gospodinjstva, niso več sorazmerna s prihodki.

“Da ne boste rekli, da pretiravam”, pravi Boris Krabonja

Štajerski humanitarec Boris Krabonja je na Facebooku objavil sliko decembrske in januarske položnice iste upokojenke in ob tem zapisal: “Da ne boste rekli, da pretiravam … v vednost vam pošiljam položnico za ogrevanje upokojenke, ki je ena od mnogih, ki bo v prihodnje zmrzovala v lastnem stanovanju in ponovno bomo pisali zgodbe zaradi katerih nas bi moralo biti sram. Toliko o reševanje stiske upokojencev na državnem nivoju.

Astronomske položnice boris krabonja
Humanitarec Boris Krabonja je objavil položnici za ogrevanje, ki ju je prejela upokojenka. Cena je januarja več kot podvojena v primerjavibs preteklim mesecem.

Ob vseh podražitvah energentov, ki smo jim priča v zadnjem času se mnogi sprašujejo, kako dolgo bomo še zmogli. V zadnjem obdobju se namreč niso povišali je stroški ogrevanja. Dražje so tudi osnovne življenjske dobrine.

Preberite tudi: Elena Sofia Seničar: Napoved za leto 2022 

Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je prepad med bogatimi in revnimi iz dneva v dan večji. Cene življenjskih potrebščin so se v enem letu zvišale za 4,9 %. Povprečna letna inflacija je bila 1,9-odstotna. Blago se je v enem letu podražilo za 6,7 %, storitve pa za 1,5 %. Na mesečni ravni se cene v povprečju niso spremenile.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: