BOMBA: Zaključena kriminalistična preiskava julijske najdbe letalske bombe v Vurberku

Mariborski policisti in kriminalisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo v zvezi z julijsko najdbo neeksplodirane ameriške letalske bombe v Vurberku, poroča spletni portal Maribor24.si.

Foto: Maribor24.sivurberk, bomba, maribot, 

Mariborski policisti in kriminalisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo v zvezi z julijsko najdbo neeksplodirane ameriške letalske bombe
v Vurberku. Pred dnevi so mariborskemu tožilstvu ovadili 41-letnega domačina, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 3. odstavku 314. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), je sporočil Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor.

Denarna kazen ali zapor do enega leta

Policisti  mu očitajo, da je 19. 7. 2017, okoli 18. ure, v gozdu pod gradom Vurberk,  približno 200 metrov od stanovanjske hiše, kjer živi z družino, s pomočjo  detektorja  kovin  našel  in  izkopal  227 kg težko neeksplodirano ameriško  letalsko  bombo splošnega namena AN-M64 in jo po izkopu pripeljal na  dvorišče  svoje  stanovanjske  hiše. Z malomarnim in nevarnim ravnanjem izkopa,  transporta  in  ravnanja  z  neeksplodiranim  ubojnim sredstvom je povzročil  nevarnost  za življenje tako sebe, svojih družinskih članov, kot tudi  okoliških  prebivalcev Vurbeka in tudi nevarnost za premoženje velike vrednosti. Za to dejanje je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: