Bliža se ekskluzivno glasbeno – vinsko doživetje v Štanjelu

Letošnje predpoletje bodo zaznamovala ekskluzivna vinsko-glasbena doživetja, ki združujejo vrhunska vina in glasbo na idilični domačiji Vina Kobal v Štanjelu na Krasu. 

Kljub posebnemu dogodku Pod zvezdami pa le-ta ni novost, ampak je že tradicija. Letošnje 5. leto zapored dogodki prinašajo nove znane glasbene obraze, kot so Maja Keuc in TABU, minulo soboto je čarobno prizorišče na Krasu pokalo po šivih na razpordanem koncertu Klape Šufit. Na svoj račun so prišli vsi tisti, ki obožujejo dalmatinsko glasbo, romantičen večer z vinsko spremljavo ter kraške dobrote.

PodZvezdami_KlapaSufit_9
Foto: Ana Rojc

Vrhunski glasbeni koncerti z omejenimi mesti

Tradicija glasbenih večerov Pod zvezdami traja že 5 let in v preteklih letih so se na odru zvrstila znana glasbena imena, kot so Žan Serčič, Vlado Kreslin, Neisha, Iztok Mlakar, Rudi Bučar in še bi lahko naštevali. To soboto se bo na domačiji Vina Kobal ponovno odvilo posebno doživetje. Pod zvezdami se bodo prepletale melodije priznanih glasbenikov in vrhunski okusi izbranih vin.

PodZvezdami_KlapaSufit_9
Foto: Ana Rojc

Družina Kobal se lahko pohvali, ne samo z vrhunskimi vini, ampak tudi popolnoma razprodanim junijskim večerom, ko je nostalgijo pričarala dalmatinska Klapa Šufit. Spomnimo se, da je klapa pred časom sodelovala tudi z našo simpatično pevko Tanjo Žagar s pesmijo »Za cili život«. 

Energija je bila na vrhuncu, konec pa nagrajen s stoječimi ovacijami.

»Že od samega začetka smo si prizadevali ustvariti nekaj drugačnega. Nekaj, kar bo obiskovalcem ponudilo celovito doživetje. Naš cilj je bil zasnovati koncept dogodka, ki združuje intimen koncert, neomejeno strežbo vrhunskih vin in peninkraške prigrizke ter priložnost za druženje obiskovalcev z izvajalci. Takega koncepta dogodkov v Sloveniji še ni bilo pravi organizator, Lenart Kobal.

V soboto 22. junija bodo tako na svoje prišli poslušalci, ki obožujejo malo bolj »rokersko« glasbo. Priljubljena skupina TABU, bo zažgala oder v Štanjelu. Prihajajo z novo pevko Katarino in vemo, da ne bo manjkalo vseh znanih hitov.

tabu skupina

Zahvaljujoč predanosti in zaupanju družine Kobal, jim je skozi desetletja uspelo postati ena izmed vodilnih kleti na kraškem vinorodnem okolišu, kjer je s trto zasajenih nekaj čez 600 ha vinogradov. Recept za uspeh je ljubezen do narave in družinske tradicije.

Za več informacij o dogodkih Pod zvezdami obiščite https://podzvezdami.si.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: