Andrej Šiško od aktualne vlade za delovanje varde pričakuje do 500.000 evrov! #video

Štajerska varda je v petek pozno zvečer objavila video. Na video posnetku vodja varde Andrej Šiško na terenskem ogledu svojim članom za delovanje varde obljublja 400.000 do 500.000 evrov denarnih sredstev od aktualne vlade.

Varda postavlja tabor in strpno pričakuje novake in varde, da se udeležijo naših aktivnosti. Se vidimo jutri! Osti Jarej Slovenske Konjice!

Gepostet von Slovenska VARDA – civilna iniciativa am Freitag, 25. September 2020

Slovenska varda postavlja tabor v občini Slovenske Konjice

Pod video, ki je bil objavljen na facebook strani Slovenska VARDA – civilna iniciativa, so zapisali: “Varda postavlja tabor in strpno pričakuje novake in varde, da se udeležijo naših aktivnosti. Se vidimo jutri! Osti Jarej Slovenske Konjice!”

Andrej Šiško na ogledu lokacije tabora

Vodja t. i. Štajerske varde Andrej Šiško si je ogledal prizorišče prihajajočega tabora, kot so vardisti poimenovali prihajajoče srečanje na Štajerskem. Šiško na posnetku vardistom sporoča, da se pri svojem delovanju ne bodo ustavili. Vodja varde je svojim kolegom na posnetku dejal: “Ni važno, kaj butalci v Ljubljani sprejemajo, ali pa ne sprejemajo. Mi gremo naprej!”

Pričakujemo do 500.000 evrov od aktualne vlade

Andrej Šiško je v nagovoru svojim kolegom vardistom na posnetku dejal: “Plačali (za kazni) ne bomo nič. Bom pa poskrbel, da bo en dan plača.” Nato je Šiško nadaljeval z besedami: “Pričakujemo približno 400.000 do 500.000 evrov od aktualne vlade, ki zgleda, da je padla že. Pa potem še enkrat toliko približno, ko bo nova prišla.”

Vlada 24. septembra omejila delovanje vard

Ob tem ne smemo pozabiti, da so poslanci so na seji DZ z 48 glasovi za in enim proti podprli dopolnitve zakona o varstvu javnega reda in miru ter zakona o nadzoru državne meje. Dopolnitev zakona je bila podprta na pobudo opozicijskih strank SD, LMŠ in SAB z namenom omejitve delovanja paravojaških enot oziroma t. i. vard.

Z dopolnitvijo zakona o varstvu javnega reda in miru je predvideno, da kdor nosi, razkazuje ali uporablja predmete z namenom vzbujati videz, da izvaja naloge uradnih ali vojaških oseb, se kaznuje z globo od 500 do 1000 evrov. Če je dejanje storjeno v skupini najmanj dveh oseb, se posameznik kaznuje z globo od 1000 do 2000 evrov. 

Kazen v višini 1000 do 2000 evrov

Na glasovanju je bilo sicer prisotnih 84 poslancev, v Levici pa predlogov niso podprli, niti jim niso nasprotovali. Dopolnitve zakonov predvidevajo visoke kazni, in sicer globe v višini od 1000 do 2000 evrov.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •