Ali veste, kdaj je letos načrtovan črni petek 2023?

Črni petek 2023 je eden najbolj težko pričakovanih nakupovalnih praznikov. Številni že odštevajo dneve, saj se spet obetajo nori popusti. Pa veste, kdaj je letos načrtovan črni petek 2023?

Črni petek 2023 bo 24. novembra

Ta izjemno popularen praznik nakupovanja vsako leto poteka po zahvalnem dnevu v ZDA, kar pomeni, da se datum spreminja. Črni petek je tako postal sinonim za izjemne popuste, ki jih ponujajo trgovine in spletne trgovine, in zaznamuje številne potrošnike, ki komaj čakajo na nove super prihranke.

Letos bomo črni petek obeležili 24. novembra 2023. To je običajno četrti petek v mesecu novembru in tudi letos ne bo nič drugače. Leto za letom se trgovine in potrošniki pripravljajo na ta velik dogodek, pri čemer se trgovine in potrošniki vse bolj osredotočajo na spletne nakupe. Tako boste tudi letos imeli odlično priložnost za nakupovanje po nižjih cenah na širokem asortimanu izdelkov.

kdaj je črni petek 2023
Črni petek, oziroma Black friday pomeni, da se kupcem obetajo nori popusti in super cene. Pa je črni petek res tako prijazen vaši denarnici? Foto: Envato

Najprej črni petek, nato še Cyber monday

Črni petek je pravzaprav postavil temelje za druge praznične nakupovalne dneve. Cyber Monday sledi v ponedeljek, natančneje dva dni po črnem petku. Prav tako so ti nakupovalni prazniki sprožili verižno zgodnje odpiranje trgovin in dolge vrste čakajočih pred zaprtimi vrati. Na ta način trgovci stranke še dodatno premamijo s popusti, ki jih nikakor ne želite zamuditi.

Zakaj je črni petek 2023 tako poseben dan?

To je čas, ko se trgovci odločijo za znižanje cen izdelkov in storitev, kar potrošnikom omogoča, da prihranijo nekaj denarja pred prihajajočimi prazniki. Vse pogosteje se sicer dogaja, da ljudje nehote na ta dan zapravijo veliko več, kot bi sicer.

nori popusti črni petek 2023
Premislite, kaj boste kupili, da boste na črni petek 2023 resnično privarčevali. Foto: Envato

Kako se pripraviti na črni petek?

Želite na črni petek 2023 resnično privarčevati? Zdaj imate za priprave na črni petek še dovolj časa. Najprej morate narediti seznam izdelkov, ki jih želite kupiti, oziroma jih resnično potrebujete.

To bo pripomoglo k temu, da ne boste zapravili nepotrebnega denarja za pripomočke in druge izdelke, ki jih ne potrebujete. Prav tako se prepričajte, da ste osveščeni ter seznanjeni s ponudbami in popusti, ki jih ponujajo različne trgovine, ter sledite njihovim oglasom in spletnim stranem. Bodite pozorni tudi na nepoštene trgovske prakse. Vse prepogosto se namreč dogaja, da trgovci dan pred črnim petkom izrazito dvignejo cene, ki jih nato fiktivno spustijo, izdelki pa so še dražji, kot bi bili sicer.

Preverite varnost spletnih trgovin

Če želite izkoristiti spletne popuste, se prepričajte, da imate dobro internetno povezavo in pripravite zavihke spletnih mest, kjer nameravate nakupovati. Ne pozabite tudi na varnost: preverite, ali so spletne strani varne, preden vnesete svoje osebne podatke.

Imejte v mislih, da je črni petek dan, ko si želite privarčevati nekaj denarja pri nakupu najrazličnejšega blaga. Razmislite, ali izdelke, ki jih kupujete, resnično potrebujete, oziroma želite. Letos bo črni petek 24. novembra 2023, zato se pripravite na odlične ponudbe in popuste ter se prepričajte, da boste izkoristili to priložnost za ugodne nakupe. S pametnim načrtovanjem in poznavanjem ponudb boste lahko imeli uspešen črni petek, vaša denarnica pa ne bo tako trpela.

Preberite tudi: Popestrite svoje intimno življenje: Feromonski parfumi so magnet za neustavljivo privlačnost

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: