Ali delavke CSD-jev res odhajajo, ker ne zdržijo pritiskov?!

Na Facebooku je zaokrožila zgodba o domnevno poraznem stanju in slabi komunikaciji CSD-jev. Zaposlene na CSD Bežigrad naj bi ena za drugo dajale odpovedi.

Gospod J. C. je na socialnih omrežjih objavil svojo negativno izkušnjo s CSD Bežigrad. V zapisu je objasnil, da je želel osebno govoriti s svetovalko, saj je pred tem po večih klicih ni dobil na telefon.

Ob osebnem obisku presenečenje

J. C. je v zapisu pojasnil, da ga je na vratih CSD Bežigrad pričakal napis, da je vstop dovoljen le po predhodnem dogovoru z osebno svetovalko. Po klicu na informacijsko številko omenjenega CSD-ja pa je sledilo novo presenečenje. Prijazna gospa mu je po telefonu dejala, da je nova svetovalka, prejšnja je namreč odšla v pokoj, pred dvema mesecema že dala odpoved. Prav tako je pred tednom dni dala odpoved že druga svetovalka, ki je nadomeščala prvo. Izvedel je še, da so v roku dveh tednov odšle že štiri svetovalke.

stiska
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Ne zdržijo psihičnega pritiska

J. C. je v zapisu navedel, da mu je svetovalka po telefonu zaupala, da zaposleni ne zdržijo več psihičnih pritiskov. Po njenih besedah naj bi bil namreč sistem CSD-jev popolnoma sesut.

“Ne zmoremo več, jokamo, doživljamo osebne stiske, živčne zlome ker ljudem, družinam, ki nujno potrebujejo denar ne moremo zagotoviti odločb v zakonsko predpisanem roku 60 dni. Družine zaradi tega ostajajo brez enega evra na mesec, nekatere celo dva meseca! Zato nas kličejo, nekateri grozijo, kričijo, izsiljujejo, nekateri ste prijazni in razumevajoči zaradi takih, določeni še vztrajamo na delovnem mestu. Ne smemo zaposlovati, nimamo dovolj ljudi.”, je dejala avtorju objave na Facebooku.

Sodeč po zapisu naj ne bi na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ne bi jemali resno zaposlenih na CSD-ju. Dejstva in informacije omenjene v zapisu preverjamo tudi na portalu VideoSvet in bomo o tem poročali takoj ko prejmemo odgovore.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •