AKTUALNO: Na nekaterih mejnih prehodih že čakalne dobe za vstop v državo

Daljše čakalne dobe je sicer pričakovati zlasti popoldne in proti večeru, so zapisali na spletnem portalu Maribor24.si.

Foto: nezavisne.com

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so zaradi iztekajočih se velikonočnih praznikov in poostrenega nadzora na meji že nastale čakalne dobe. Daljše čakalne dobe je sicer pričakovati zlasti popoldne in proti večeru.

Po podatkih prometno-informacijskega centra osebna vozila trenutno na Obrežju za vstop v državo čakajo eno uro, na mejnem prehodu Gruškovje pa pol ure.

Daljše čakalne dobe bodo po napovedih popoldne in zvečer

Dolge kolone na avtocestah, zlasti pred mejnimi prehodi, so zaznamovale tudi začetek podaljšanega prazničnega vikenda. Ob dejstvu, da je tega tranzita vse več, ter poostrenem nadzoru na mejah, so nekateri v petek za prestop meje čakali tudi več ur. Najhuje je bilo v petek zjutraj in dopoldne na Obrežju, kjer je nastala desetkilometrska kolona, popoldne in zvečer pa se je začel promet gostiti na mejnih prehodih proti morju.

Razmere na cestah je možno preveriti na spletni strani prometno-informacijskega centra in tudi na njihovi mobilni aplikaciji. Sicer pa voznikom svetujejo, naj se pravočasno odpravijo na pot ter se nanjo ustrezno pripravijo.

STA

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: