ABSURD?! Vlada dovoli prodajo nogavic in perila od 30.1. do 5.2.2021!

Vlada je na današnji seji sprejela več odlokov z ukrepi za obvladovanja epidemije COVID-19.  Nogavice in perilo bomo lahko kupovali med 30. januarjem in 5. februarjem 2021.

Saj ni res, pa je!

Vlada je državljanom v Sloveniji dala možnost, da si bomo lahko kupili nogavice in perilo v obdobju enega tedna, med 30. januarjem in 5. februarjem. V Odloku se tako dodaja izjema, da se v prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, dovoli prodaja nogavic in perila.

Z zadevnim odlokom se ohranjajo enake izjeme, kot so vsebovane v veljavnemu odloku, spreminjajo pa se statistične regije, ki izpolnjujejo pogoj bolj ugodne epidemiološke slike. Te statistične regije pa so: Osrednjeslovenska, Podravska, Gorenjska, Koroška, Primorsko-notranjska, Pomurska in Savinjska.

nogavice
Foto: pixabay

Nove omejitve za žičničarje

Vlada je z 21. januarjem 2021 prepovedala obratovanja vseh žičniških naprav za prevoz oseb v črnih statističnih regijah, z izjemami nujne oskrbe, varnosti, medicinske pomoči, zaščite in reševanja ter inšpekcijskih služb. V rdečih regijah, v katerih je dovoljeno obratovanje žičniških naprav pod pogojem bodisi, da upravljavec žičniške naprave zagotovi hitro testiranje v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče oziroma, da se upravljavcu naprav s strani uporabnika predloži negativni test na COVID 19, opravljen v Republiki Sloveniji, ki ni starejši od 24. ur.

Obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljeno v regijah: Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska, Primorsko – Notranjska in Savinjska.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: