8. Konjiški maraton bo!

Organizatorji pravijo, da letošnji 8. Konjiški maraton bo. Konjiški maraton, ki po oceni, ki jo je podala Atletska zveza Slovenije, velja za enega najboljših kar se tiče organizacije, bo letos potekal dva zaporedna dneva.

8. Konjiški maraton od NIJZ prejel zeleno luč

8. Konjiški maraton je Nacionalni inštitut za javno zdravlje ocenil kot zaupanja vredno prireditev z organizacijo na najvišjem nivoju. Zaradi varnostnih ukrepov bodo tekači v soboto 26. septembra tekli na 5 kilometrov. Dan kasneje, v nedeljo 27. septembra 2020 pa bodo tekači tekli na 10 kilometrov dolgi trasi.

Tek na 21 kilometrov letos odpade

Kljub vsem naporom pa bo Konjiški maraton zaradi varnostnih ukrepov letos vseeno nekoliko okrnjen. Polmaratonska na 21 kilometrov ne bo izvedena. Organizatorji so se zato zavezali, da tekačem na 21 km v največji možni meri ponudijo spravljivo rešitev, saj lahko traso do četrtka, 27. avgusta, do 20.00, izberejo drugo traso ali startnino prenesejo v leto 2021 ali prejmejo majico in dobijo povrnjen del startnine ali pa celo izberejo vračilo startnine v celoti.

‼️3, 2, 1, … GREMOOOO Tudi mi spremljamo in navijamo za tekače 7. Konjiškega maratona!Ste med njimi tudi vi? 🙂

Gepostet von VideoSvet am Sonntag, 29. September 2019

8. Konjiški maraton je ena prvih tekaških prireditev letos

Konjiški maraton je z odločitvijo NIJZ postal ena prvih izvedenih tekaških prireditev v letu 2020. »Z ekipo si možnost izvedbe 8. Konjiškega maratona v teh nenavadnih časih štejemo v veliko čast in potrditev, da je organizacija, kot smo že večkrat dokazali, zares naša močna točka. Optimizem, ki smo ga z našimi akcijami, kot je “Trenirajte sami, da bomo septembra tekli skupaj”, širili skozi vse leto, je vendarle padel na plodna tla. V tem trenutku je naša naloga, da vsem tekačem, kolikor le lahko, omogočimo startno mesto na tem posebnem tekaškem doživetju, kmalu za tem pa bomo javnosti predstavili, kako bo prireditev potekala,« je povedal predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona, Anton Noner.

Preberite tudi: VIDEO: Šokanten posnetek kače, ki je napadla lastnico!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: