5 stvari, ki jih ne smete jesti na prazen želodec

Iz dneva v dan poslušamo nasvete, kaj moramo jesti zjutraj. Vendar nam nihče ne pove, česa res ni dobro vnašati v telo na prazen želodec, saj si lahko še kako hitro škodujete. Zato objavljamo seznam živil, ki se jim je potrebno izogibati za zajtrk oz. za prvi obrok.

PARADIŽNIK
Na splošno je paradižnik sicer super saj je poln vitaminov in antioksidantov, vendar ga ni priporočljivo jesti zjutraj na tešče. Če ga boste zaužili zgodaj zjutraj vam lahko v kombinaciji z želodčno kislino povzroči zgago ali boleči trebuh.
CITRUSI
Limone, pomaranče, grenivke, mandarine…so glavni prinašalci vitamina C. Vendar pa lahko njihova kislina napade sluznico in povzroči bolečino v ustih.
TESTO S KVASOM
Kvas ki se ga zaužije v zgodnji jutranjih urah lahko zelo vznemiri želodec in povroči napenjanje in prebavne težave. Zato je najbolje, da se zjutraj izognemo živilom ki vsebujejo veliko kvasa.
KUMARE
Običajno je priporočljivo, da se na tešče izogibate surovi zelenjavi. Če boste pojedli kumare za zajtrk je velika verjetnost, da vas začela mučiti zgaga in tudi vetrovi.
JOGURT
Jogurt je dragoceni vir mlečnokislinskih bakterij, ki so dobre za črevesno floro. Ampak če jeste jogurt na prazen želodec bodo te bakterije uničile vašo želodčno kislino.
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: