5 mitov o seksu, o katerih morajo ženske nehati sanjati

Čeprav se velikokrat zgodi, da ženskam ni do seksa, nanj velikokrat pristanejo že zato, ker se to spodobi. Pa temu še zdaleč ni tako. Celo več, zakaj bi sploh moralo priti do orgazma, da bi bil odnos med partnerjema dober?

1. Imam nizek libido

Številne ženske verjamejo, da imajo nizek libido zato, ker so zavrnile spolni odnos v danem trenutku. No, to vsekakor ne pomeni, da je želja po seksu premajhna zaradi libida, pač pa je za to ključnih veliko drugih dejavnikov, pravi seksologinja Kimberly Johnson.

2. Čeprav se mi ne da, moram stvar speljati do konca

V to dejstvo ženske vse prevečkrat verjamejo. Ne glede na to, ali so utrujene, ali jim seks sploh odgovarja, ali se slabo počutijo, … Številne ženske mislijo, da morajo seksati, ker se tako spodobi.

 

3. Seks ni samo penetracija

Potrebno se je večkrat vprašati, kaj si v spolnem odnosu sploh želimo. Predvsem ženske, a tudi nekateri moški stojijo za prepričanjem, da seks ni samo penetracija. Za prava čustva je potrebnega veliko več, kot samo to.

4. Ne smete se ustaviti, ali zadrževati

Velikokrat si številni ustvarjajo utvaro, da če med samim aktom prekinete spolni odnos, ali če spremenite ritem, s tem porušite ritem užitka, partner pa bo izgubil erekcijo. Resnica je ravno obratna. S kratko pavzo med spolnim odnosom lahko seks postane še boljši, kot je bil, orgazem pa bo na koncu močnejši.

5. Seks brez čustev 

Številne ženske mislijo, da to ženske krepi, da so s tem bolj odprte ter bližje moškim. Pa temu ni čisto tako. Mnogo moških ima raje žensko, s katero se lahko povežejo, kot pa take, ki skočijo med rjuhe zgolj za enkratni užitek.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: