2000 evrov škode zaradi pirotehnike!

Policisti so poleg gasilcev v soboto zvečer obravnavali požar v Domžalah, ki ga je po so zdaj zbranih podatkih povzročilo odvrženo pirotehnično sredstvo. Do požara je prišlo pod nadstreškom stanovanjske hiše.

požar hiše
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Škode za 2000 evrov

Včeraj okoli 21. ure je na območju Domžal zagorelo pod nadstreškom stanovanjske hiše. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec po vsej verjetnosti z odvrženim pirotehničnim sredstvom povzročil požar pod nadstreškom. Požar so hitro opazili stanovalci, dokončno pa so ga pogasili gasilci.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 2000 evrov škode. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

NASVET: Objavljamo kategorije voznikov, ki ne smejo spiti niti kozarčka alkohola

Bodi zvezda – ne meči petard!

Če se tej izkušnji ne morete upreti, pirotehnične izdelke uporabljajte vsaj tako, da to drugih ne moti in ne ogroža. Mnogim državljanom je namreč uporaba pirotehničnih izdelkov neprijetna in jim vzbuja strah, nelagodje in občutek nevarnosti! Nepravilna, nepremišljena in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe, nemalokrat je z uporabo povzročena tudi materialna škoda na predmetih in objektih kamor je ta pirotehnika odvržena.

Policisti v Metliki našli kar 460 kosov petard

Poleg tega pa so metliški policisti so v torek zjutraj pri čistilni napravi v Rosalnicah zasegli 460 kosov različnih petard – kot kaže, jih je tja nekdo  odvrgel, saj so bili najdene za ogrado. Petarde so bile zaradi vlage že uničene a so kljub temu za varno hrambo in zanesljivo uničenje poskrbeli strokovnjaki bombni tehniki specialne policijske enote.

Petarde je metal tudi 16-letnik

V minulih dneh pa so brežiški policisti skupini mladih v Artičah zasegli 89 petard (piratk in megic). Nekaj so jih pred tem že odvrgli, kar je tudi vzpodbudilo ukrepanje policije zaradi motečih pokov. Za 16-letnega lastnika petard so uvedli postopek o prekršku.

Vir: Policija

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: