13-letnik s prijateljem ukradel bančno kartico in želel po nakupih

13-letni otrok in njegov 20-letni prijatelj sta v Račah odtujila bančno kartico in želela po nakupih, načrte jima je prekrižala policija, piše spletni portal Maribor24.si.

Včeraj, 31. julija, okoli 16. ure popoldan, sta 20-letni Mariborčan in 13-letni otrok, doma iz območja PP Rače, iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred eno od prodajaln v Račah, odtujila denarnico z bančno kartico.

V bližini sta želela z njo takoj opraviti nakup, vendar je bila transakcija zavrnjena, kar je oškodovanec dobil javljeno v obliki SMS sporočila. Kmalu za tem sta skušala v drugi prodajalni opraviti še en nakup, pa je bila tudi ta transakcija zavrnjena. O tem je oškodovanec takoj obvestil Policijo, ki je ob 16.05 oba prijela.

En na sodišče, drugi na pogovor na Center za socialno delo

Otroka so predali materi, polnoletnega pa pridržali. V času pridržanja so policisti našli tudi kraj, kamor sta storilca odvrgla odtujeno bančno kartico.

To so že vrnili oškodovancu. Starejšega bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču, o dejanju otroka, ki še ni kazensko odgovoren za svoja dejanja, pa bodo s poročilom obvestili pristojni Center za socialno delo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: