13-letni morilec po aretaciji izjavil: “Streljal sem, ker …”

Smrtonosni pogod v Beogradu je pretresel Balkan. Prizori, ki smo jih poznali le iz filmov in dogodkov v Ameriki so se pričeli pojavljati pri nas.

sveča
Simbolična fotografija. Foto: Pixabay

Policisti so 13-letnika aretirali, posnetek prijetja pa se je hitro znašel na družabnih omrežjih, po neuradnih informacijah srbskih medijev pa naj bi med aretacijo povedal le eno.

13-letni strelec v Beogradu naj bi po besedah očividcev rekel le: »Streljal sem, ker sem psihopat.«

Javnost ne more razumeti, kaj je šlo narobe. Srbski predsednik Aleksandar Vučić pa je današnji dan opisal kot »enega najtežjih v sodobni zgodovini Srbije«.

Vučić je ob tem še dodal: »Srbija je danes združena v žalosti, a v takšnih okoliščinah je treba pogledati vzroke in odgovornost vsakega od nas ter iskati rešitve in poti, da se to ne ponovi.«

Po Vučićevih besedah je najstnik trenutno »na posebnem mestu« in bo nameščen v posebnem oddelku klinike za nevropsihiatrijo.

Pred poslopjem ministrstva za šolstvo se je sredo zvečer zbralo več kot 1000 ljudi, ki so pristojne pozivali k odstopu. V spomin na žrtve tragedije so šokirani Beograjčani pred šolo odlagali cvetje in igrače ter prižigali sveče.

Žrtvam so se poklonili tudi v drugih srbskih mestih, med drugim v Novem Sadu, Užicah, Čačku in Valjevu.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: