12-letnik ustrelil 9-letnika! Tragedijo preprečila jakna

Nevarna “igra” 12-letnika in 9-letnika bi se na Hrvaškem lahko končala tragično. 12-letnik je z zračno puško ustrelil 9-letnega fantka, tragedijo pa je na srečo preprečila jakna.

V bližini kraja Benkovac na Hrvaškem, na pol poti med Zadrom in Šibenikom, sta se na dvorišču družinske hiše igrala 12-letni in 9-letni deček. Pri tem je starejši fant z zračno puško poškodoval mlajšega.

9-letnik k babici pritekel po obliž

Ko je 9-letnik po dogodku stekel v hišo, ga je tam prestregla babica, ki je pod majico videla krvav madež. Deček je namreč prišel iskati obliž. Babica je po poročanju hrvaških medijev dečka pospremila v kopalnico in dvignila njegovo majico, kjer je na prsnem delu na desni strani videla luknjico, oziroma strelno rano. Mama je dečka odpeljala k zdravniku, ki je ranjenemu fantku očistil rano in zaustavil krvavenje.

puška
Simbolična fotografija. Foto: pixabay
Oglasi

Mama je po nudeni prvi pomoči dečka v sredo odpeljala na nadaljnje preiskave v šibeniško bolnišnico. Tam so se z rentgenskim slikanjem prepričali, da delci izstrelka iz zračne puške niso ostali v telesu. Po poročanju hrvaških medijev je prišlo do nesrečnega dogodka, pri katerem pa naj ne bi šlo za naklepno, oziroma maščevalno dejanje, pač pa zgolj za nesrečo, čeprav otroka nikakor ne bi smela imeti dostopa do orožja.

Staršem 12-letnega dečka, ki je ustrelil 9-letnika zdaj grozi celo zaporna kazen, ki lahko trajala od šest mesecev do kar pet let. 61-letni moški je kot lastnik orožja “kategorije C”, torej zračne puške, kriv saj ni postopal po predpisih, oziroma tehničnih pravilih, ki veljajo za shranjevanje orožja. S tem naj bi lastnik ogrožal življenja ljudi, za kar ga lahko čaka prej omenjena zaporna kazen.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: