ŠOK: Takšna luknja se prodaja kot garsonjera za 17.000 evrov

Nepremičninski trg je postal vse bolj nedostopen za nakup stanovanja večjemu delu prebivalstva. Inflacija je ta razkol še povečala, saj cene divjajo v nebo.

Ne samo v Sloveniji, tudi drugod po Evropi je stanje podobno

Če so postale cene ljubljanskih stanovanj 5.000 evrov za kvadratni meter nekaj povsem običajnega, nepremičninski strokovnjaki radi pripomnijo, da ni stanje v tujini nič kaj drugačno. Res je, se strinjajo Srbi, ko so na spletni strani nepremičninske agencije zagledali “garsonjero” v velikosti 12 kvadradnih metrov. In cena?

12 m2 se v okolici Beograda prodaja za kar 17.000 evrov

Slike omenjene garsonjere, ki se prodaja za 17.000 evrov, so že zaokrožile po internetu. Eden izmed komentatorjev je zapisal, da se mu zdi, da je lastnik zgolj pregradil hodnik v stavbi. Nič kaj daleč od resnice se ne zdi ta domneva.

novi-banovci-garsonjera-prodaja
Foto: Facebook/Milica Cica Jovanovic

Garsonjera za 17.000 evrov se nahaja v Novih Banovcih, le streljaj od srbske prestolnice. Kvadratni meter nepremičnine tako stane 1.416 evrov.

novi-banovci-garsonjera-prodaja
Foto: Facebook/Milica Cica Jovanovic

Potrebno je dodati tudi dejstvo, da je nepremičnina (skoraj) brez naravne svetlobe. Prav tako je vodovodna in elektro inštalacija speljana nadometno in je zato za uporabnika še toliko bolj nevarna za uporabo. Za piko na i so pod stropom napeljane kanalizacijske cevi iz celotne stavbe, po čemer lahko sklepamo, da se garsonjera nahaja v kleti. Cena “garsonjere” je zaradi omenjenih dejstev še toliko bolj bizarna.

novi-banovci-garsonjera-prodaja
Foto: Facebook/Milica Cica Jovanovic

Garsonjera za 17.000 evrov nima niti ogrevanja

V kolikor bi kupili to, oziroma takšno garsonjero pa ne smete pozabiti, da vas čaka tudi nakup pohištva, saj je trenutno v garsonjeri zgolj miniaturna kuhinja brez kuhalnika in hladilnika ter fotelj in miniaturna miza. Potrebno je dodati, da bo kupec, oziroma morebitni najemnim moral razmisliti tudi o tem, na kakšen način se bo ogreval.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: