Bodo letala ostala prizemljena? Adria Airways pojasnjuje svoje poslovanje!

V Adrii Airways želijo pojasniti navedbe, ki se v zadnjih dneh pojavljajo v medijih glede njihovega poslovanja. Kot pravijo v pismu za javnost, povsem razumejo in sprejemamo razprave o nepravilnostih pri izvedbi poletov, ne pa tudi, da se le-te povezuje z njihovim finančnim stanjem.

Foto: wikipedia

Na Adrii Airways pravijo, da finančno stanje ne vpliva in ni razlog za zamude ali odpovedi, kot navajajo nekateri mediji. Vsi postopki nadzora Javne agencija za civilno letalstvo so predpisani z veljavno zakonodajo in agencija je tako dolžna redno ocenjevati finančno stanje letalskih prevoznikov glede izpolnjevanja pogojev za operativno licenco.

Sklep, s katerim je agencija Adrii Airways naložila, da do konca leta 2018 predloži dokazilo o prilivu sredstev ali v obliki dokapitalizacije ali kako drugače, ni izredne narave in ne pomeni, da je Adria Airways v slabši situaciji kot kdaj prej ali da ji grozi prizemljitev letal, kot implicirajo nekateri mediji. Gre za redne ukrepe, ki jih mora Adria Airways neprestano izvajati in izpolnjevati.

Prenasičenost zračnega prostora

Največji razlog za nepravilnosti v izvedbi operacij leži v stanju evropskega zračnega prometa. Ne samo v Sloveniji, tudi v Evropi in na celem svetu se letalska industrija sooča z občutno prenasičenostjo zračnega prostora in letališke infrastrukture.  Zamujenih letov v EU v 2018 je za 150 % več kot lani. Samo avgusta letos je bilo z zamudo opravljenih kar 56 % letov.

V Adrii Airways potrjujejo, da so v primerjavi z lanskim letom letos opravili več poletov z zamudo in odpovedali več letov. Drži tudi, da je nekaj razlogov za to na strani Adrie Airways, vendar v večini še vedno ležijo izven sfere prevoznika. Prav tako je večje število nepravilno izvedenih letov posledica občutno povečanega števila letov nasploh, še dodajajo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: