VIDEO: Na golih dekletih v restavraciji strežejo hrano

Ta tradicija se na Japonskem ohranja še iz časa samurajev. Oni so zmage v bitkah slavili s templji, v katerih so prebivale gejše – od tam pa se je razvil ta nenavaden ritual. Jesti hrano z golih teles mora biti res posebno doživetje!

 

Nyotaimori je japonski izraz za serviranje sušija na golih ženskih telesih. Če pa je v ta ritual vključen moški – torej golo moško telo, se temu reče – Nantaimori. Kakorkoli že, žensko telo je seveda bolj popularno od moškega.

suši dekle

Oglasi

Veliko bolj pogosto se zgodi, da se na mizah v restavracijah na Japonskem, v Rusiji, Nemčiji in drugod po svetu po novem streže vsa mogoča hrana in ne le suši, kot je bilo to v praksi skozi zgodovino. Poleg tega pa je v preteklosti bilo obvezno, da je bila ženska, ki je ležala na mizi devica, danes pa temu ni več tako.

 

Ženska, ki dela kot suši model pravi, da obstajata dva ključna dejavnika, zakaj se je odločila za ta precej dobro plačan poklic. En in glavni dejavnik je seveda denar, drugi pa je vzburjenje. Zanimivo!

Poglejte video, kako to počnejo v neki restavraciji v Nemčiji:

Preden dekle postane živi pladenj za suši, mora najprej trenirati ležanje. Sliši se zanimivo, a ležati pomeni trdo podlago mize, obenem pa se ne sme premakniti niti za centimeter. Poleg tega morajo dekleta zdržati dolgo izpostavljenost svojega telesa nizkim temperaturam, da se hrana ne bi pokvarila, včasih pa se zgodi – po nesreči, ali ne – da jih kdo zbode tudi z zobotrebcem. Pred telom se mora tako dekle tudi umiti s posebnim milom, ki je brez vonja, pojasnjuje strokovnjak na tem področju, Jack Herbert.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: