Twitch zaostril pravila za pomanjkljivo oblečene gamerke – dekolte DA, ostalo NE!

Twitch je igralska platforma, ki igranje računalniških iger prenaša v živo. Po novem imajo lahko igralke (gamerke) oblečen dekolte, bolj pomanjkljivo oblečene pa ne smejo biti!

V sporočilu za javnost je podjetje Twitch dejalo, da so v zadnjem času dobili več pritožb, da pogoji niso za vse enaki. Zato so prišli do zaključka in določili, da gamerke, torej igralke video iger ne smejo biti več pomanjkljivo oblečene, saj to krši standarde enakopravnosti.

twitch
Foto: Twitch

Številne igralke računalniških iger želele s pomanjkljivimi oblačili vzbuditi več pozornosti in so si na ta način dvigovale “ceno” in popularnost. Po novem tako ne smejo biti več oblečene le v spodnje perilo, v kopalke, ali pa biti zgolj ovite v brisačo. Po novem je še vedno dopuščeno, da se pri igralkah na video posnetku vidi dekolte in nič več od tega.

twitch
Foto: Twitch

Igralke računalniških iger so namreč kradle pozornost bistvu – t.j. igranju računalniških igre in njihovem prenosu v živo preko interneta. Namesto tega so, predvsem fantje, več pozornosti namenjali atributom deklet, kot sami igri, kar pa seveda ni v skladu s pravili Twitcha, ki je na trgu že vse od leta 2006.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: