Toše Proeski – Mineva 13 let od tragične prometne nesreče

16. oktobra mineva 13 let od tragične prometne nesreče pri Novi Gradiški, v kateri je življenje izgubil popularni makedonski pevec Toše Proeski.

Pokojni makedonski pevec Toše Proeski, ki je življenje izgubil 16. oktobra 2007 v prometni nesreči v zgodnjih jutranjih urah na avtocesti A3 Zagreb–Lipovac, na Hrvaškem, pri Novi Gradiški. Voznik avtomobila, 32-letni Georgij Georgijevski, je izgubil nadzor nad avtomobilom in trčil v tovornjak. Toše, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, je v trenutku nesreče spal.

toše proeski

Toše je bil pokopan 17. oktobra v Kruševu ob prisotnosti družine in velikega števila njegovih največjih oboževalcev, prijateljev in glasbenih sodelavcev s celega Balkana.

Le nekaj mesecev pred tragedijo je eden najpopularnejših makedonskih pevcev Toše Proeski predstavil svojo prvo skladbo v slovenskem jeziku, z naslovom Moja.

Konec oktobra istega leta je Toše nameraval izdati tudi prvi album v angleščini, na katerem bi se nahajal tudi duet Aria z italijansko pevko Gianno Nannini.

Toše Proeski je umrl v starosti komaj 26 let, a zdi se, da bo njegova glasba živela večno, saj se še vedno zelo pogosto vrti na radijskih postajah po Balkanu in tudi v Sloveniji. Prav tako so Tošetove pesmi še vedno izjemno priljubljene tudi na platformi Youtube.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: